zaterdag 15 november 2014

Drugs

De politie van de zone Neteland heeft afgelopen week een reeks huiszoekingen uitgevoerd in een aantal uiteenlopende drugsdossiers. De gerichte zoekacties kwamen er na enkele anonieme tips die de politie had ontvangen over drugshandel of -teelt.

Vier huizen in Herenthout vormden voorwerp van de grote actie, hetgeen resulteerde in vier pv’s voor verkoop, bezit en/of teelt van cannabis. Zone Neteland verhoorde alle aangetroffen verdachten en nam de drugs in beslag.
In Herentals doorzochten de speurders één woning. Bij deze actie troffen ze een geseind persoon aan, terwijl ze twee processen-verbaal opstelden voor drugshandel en –bezit. Ook in Olen voerden ze nog een huiszoeking uit, maar daar waren geen inbreuken. Het politiekorps evalueert de actie als succesvol.
De politie viel gisteren ook binnen in enkele scholen in Herentals. Leerlingen van het vijfde en zesde middelbaar van Atheneum De Vesten werden op een rij gezet en moesten een test met een drugshond ondergaan. Bij een positief signaal werden ze apart genomen. De verdachte leerlingen werden ondervraagd, boekentassen omgekapt en gsm’s gecheckt. Enkele ouders stelden zich vragen bij het optreden van de politie. Lees hier meer over wat kan en niet kan tijdens een politieverhoor bij minderjarigen.

Geen opmerkingen: