woensdag 7 januari 2015

Nieuwjaarsdrink

In samenwerking met de Herenthoutse verenigingen organiseerde het gemeentebestuur zondagnamiddag voor de tweede keer een gezellige nieuwjaarsdrink op een verkeersvrij marktplein. Ruim 800 inwoners hieven het glas op 2015!

“Alle factoren zaten dan ook mee”, weet burgemeester Roger Gabriëls (GBL) in de krant. “Het was zacht en aangenaam weer en de deelnemende verenigingen presenteerden allemaal een mooi kraampje.” Aan hun kraampjes kon je meestal genieten van een lekker hapje en/of drankje aan democratische prijzen. Bijzonder gesmaakt waren ook de optredens van Muses In Motion.
Tussen 16 en 18 uur trakteerde het lokaal bestuur alle inwoners op een glaasje cava of fruitsap. “Het voltallige schepencollege stond achter de toog”, gaat Gabriëls verder. Hoeveel flessen cava soldaat zijn gemaakt, moeten we nog tellen maar van het pallet dat we bestelden schoot zelfs nog wat over. Er mag dus gerust nog meer volk komen.”


Geïnspireerd door Muses In Motion lieten ook Prins Serge I en zijn gevolg zich door de fanfare verleiden tot een spontane polonaise. (Foto: Stefan Laenen)

Geen opmerkingen: