woensdag 25 maart 2015

Duur bevochten driepunter voor KFC

KFC Herenthout deed afgelopen weekend wat het moest doen: winnen op het veld van OG Vorselaar. Door het thuisverlies van Balen schuift KFC op naar een voorlopige veilige 13e plaats in het klassement.

In deze pot zaterdagavondvoetbal is de eerste kans voor Stijn Luyten van KFC, maar hij besluit op de doelman. In de herneming trapt Dimitri Roofthooft over. Maar OG Vorselaar laat niet zomaar begaan en na een kwartier krijgen ook zij een eerste grote kans, alleen is die meteen raak. Marc Van Grieken tikt in één tijd een voorzet vanop de flank binnen (13’, 1-0). Rond het halfuur steekt de Herenthoutse aanvalslijn een prima actie in mekaar en het is uiteindelijk Dimitri Roofthooft die op aangeven van Stijn Luyten de bal binnentikt (28’, 1-1). Even later komt KFC zowaar op voorsprong via Yannick Janssens die met de kop scoort van kortbij (33’, 1-2). Een klaarkijkende Stef Van Dael leverde hiervoor een mooie assist af. Maar ook Ons Genoegen krijgt nog een mooie kans voor rusten via Kevin Dufraing, maar deze trapt over.
Vanaf het begin van de 2de helft zet OG Vorselaar zwaar druk op de Herenthoutse defensie. Een schot van Van Hoeck gaat maar centimeters naast en Oorts moet al zijn kunnen boven halen op een poging van Paulussen. De wedstrijd wordt ook bitsiger met enkele gele kaarten als gevolg. 20 minuten voor tijd wisselen beide trainers en brengen alzo enkel verse krachten in. Herenthout kan dan even dreigen via Roofthooft, wiens schot net naast gaat. En even later (81’) nog een laatste kans voor Herenthout, waarbij Luyten de bal met zijn hand in het doel slaat, uiteraard een gele kaart en vermits hij in de 1e helft ook al eentje kreeg, schuift de scheids de rode kaart onder zijn neus. Hierna krijgen we het slotoffensief van OG Vorselaar met enkele hete standjes voor het Herenthoutse doel. Doelman Oorts speelt hier een belangrijke rol. Eerst tikt hij een bal tegen de lat om in blessuretijd met een schitterende redding de bal in corner te duwen. Roodgroen houdt echter stand en de gehoopte én nodige uitzege is een feit. (Bron: KFC)

Geen opmerkingen: