woensdag 1 april 2015

48-jarige boekhouder uit Herenthout riskeert drie jaar cel en beroepsverbod van vijf jaar

Een aannemer uit Geel moet zich verantwoorden voor mensenhandel, bendevorming en fraude. Hij liet Roemenen aan 8 euro per uur voor zich werken en stopte hen volgens het parket in een woonst waar je zelfs geen dieren kon in onderbrengen. Het parket eist zes jaar cel tegen de man. Ook de boekhouder van het bedrijf werd gedagvaard als ‘lid van een criminele organisatie.’

Mensensmokkelaars die in Oost-Europese landen goedkope werkkrachten ronselen, kijken voortaan beter uit voor ze in de Kempen aan de slag gaan. Het Antwerpse parket, afdeling Turnhout, heeft met substituut-procureur Peter Van Calster een parketmagistraat die dat soort praktijken maar weinig waardeert. Getuige daarvan zijn eis voor effectieve celstraffen en langdurige beroepsverboden voor een aannemer uit Geel.
Het parket lijkt ook niet meer te aarzelen om boekhouders, die zich lenen om dubieuze firma’s ter wille te zijn met een creatieve boekhouding, mee aan de schandpaal te nagelen door ze te aanzien als volwaardige leden van dezelfde criminele organisatie. Een 48-jarige boekhouder uit Herenthout hoorde in deze zaak vorige week woensdag nog drie jaar cel en een beroepsverbod van vijf jaar tegen zich vorderen.
Alle beklaagden pleiten onschuldig. Of de rechter in Turnhout hen gelooft, weten ze binnen een maand. (Bron: Mediahuis)

Geen opmerkingen: