woensdag 1 april 2015

KFC Herenthout opnieuw op degradatieplaats

KFC Herenthout heeft het burenduel tegen Linda Olen met 3-0 verloren. Door de overwinning van KV Balen staan onze jongens terug op een degradatieplaats en dat met nog vier wedstrijden te gaan.

KFC Herenthout mist de geschorste Luyten en de gekwetsten Oorts en Stesses. Na enkele minuten noteren we al een moeilijke terugspeelbal, waardoor reservedoelman Glenn Bruyninckx in moeilijkheden komt. Van Der Veken van Linda omspeelt de doelman, maar kan nog net op tijd afgeblokt worden. Daarna is het wachten tot de 20e minuut op een echte doelkans. Heremans van Linda Olen met een streep, een half metertje over. Even later gaat een voorzet vanop de flank voorlangs. Gelukkig voor Herenthout kan niemand zijn voet er tegen zetten. Herenthout dreigt aan de overzijde via Stef Van Dael, die een voorzet in de handen van de doelman kopt. Ook de vrijschop op het halfuur van Dimi Roofthooft belandt in de handen van Mariën. Linda heeft meer geluk wanneer Van der Veken een voorzet in doel werkt (34’, 1-0). Herenthout reageert nog met een mooie combinatie maar Stef Van Dael trapt over met links.
Net na rust wordt Stef Van Dael afgezonderd voor doel, maar hij moet te ver uitwijken en weg kans. Herenthout ontwikkelt iets meer druk in het begin van de tweede helft maar komt niet tot scoren. Linda Olen daarentegen kan wel scoren via een tegenaanval door het centrum, met Pironet als afwerker (63’, 2-0). Diezelfde Pironet maakt 10 minuten voor tijd gebruik van een slecht weggewerkte bal om zijn 2e van de namiddag te scoren (80’, 3-0). KFC Herenthout is uitgeblust en Linda Olen speelt de partij foutloos uit. (Bron: KFC)