woensdag 1 april 2015

Storm in de Kempen

Rukwinden teisterden gisteren de Kempen. Brandweer en politie hadden de handen vol met het opruimen van omgewaaide bomen en het leggen van zeilen over beschadigde daken.

Zo rukte de wind in de Cardijnlaan de roofing van twee daken. De dakbedekking viel op een passerende auto. De bestuurder kwam er met de schrik vanaf. De brandweer heeft de daken van de twee woningen afgedekt met zeilen.
Het Herentalse stadsbestuur moest dan weer extra personeelsleden inzetten om de resten van weggewaaid papier en karton op te ruimen. Het toeval wil dat op dinsdagochtend in Herentals het oud papier wordt opgehaald.
Rukwinden zorgden er ook voor dat het treinverkeer tussen Antwerpen en Roosendaal een uur kwam stil te liggen. Een omgewaaide dennenboom belandde tussen de stations van Wildert en Essen op de bovenleiding van lijn 12.

BUITENSPEELDAG
Omdat men voor vandaag ook nog rukwinden tot 70 kilometer per uur voorspelde, namen heel wat gemeenten het zekere voor het onzekere en schaften de Buitenspeeldag af. In Herenthout liet men de pret niet bederven door het stormweer en ging de Buitenspeeldag gewoon door, al werd het eerder een Binnenspeeldag. Toch vinden wij spelen op de PlayStation, op de dag dat de schermen van Nickelodeon, Ketnet en VTMKZOOM zwart kleuren, nu niet meteen de meest ideale activiteit.
Gelukkig was er ook nog de PretCamionette, een opgeknapte werfwagen die zit volgestouwd met kasten vol vergeten en nostalgische spelletjes, zoals een sjoelbak of pindoppen. De Pretcamionette begint nu aan een tournee door Huirtuit. Je zal ’m de komende woensdagen in de verschillende woonwijken zien verschijnen ...

Geen opmerkingen: