zaterdag 4 april 2015

Appartementsgebouw aan de Vonckstraat tijdelijk onbewoonbaar

Burgemeester Roger Gabriëls (GBL) heeft vrijdag een appartementsgebouw aan de Vonckstraat tijdelijk onbewoonbaar verklaard. De bewoners hadden de nacht voordien al doorgebracht in een hotel of bij vrienden.

De bal ging donderdagavond aan het rollen, nadat één van de bewoners verontrust naar de hulpdiensten gebeld omdat hij barsten had vastgesteld in de zijmuur. Naast het appartementsgebouw met vijf wooneenheden is een bouwput uitgegraven voor het optrekken van een nieuwbouw. Mogelijk zijn de barsten het gevolg van deze werken.
De ingenieur die de werken opvolgt, oordeelde dat er wellicht geen gevaar was, maar de politiediensten besloten toch geen enkel risico te nemen en spoorden de bewoners aan om elders te overnachten.
Een onafhankelijke expert onderzocht intussen het gebouw en oordeelde dat er een versteviging aan de muur moet komen. Door het paasweekend kan dat pas ten vroegste dinsdag gebeuren. Burgemeester Gabriëls nam het zekere voor het onzekere en verklaarde het appartementsgebouw tijdelijk onbewoonbaar. “Ik heb beslist uit te gaan van mogelijk instortingsgevaar en het pand niet opnieuw vrij te geven. We hebben voor de bewoners, in totaal een achttal mensen, opvang gezocht in een hotel in Herentals. Daar kunnen ze ten minste tot dinsdag verblijven. Dan zou de expert opnieuw langskomen en kan iedereen misschien weer naar huis. Alleszins gaan we dan meer weten.”

Geen opmerkingen: