zondag 19 april 2015

De Wimpe viert feest

Reeds 25 jaar is De Wimpe actief zowel op toeristisch als op cultureel vlak. Het zilveren jubileum zal gevierd worden op zondag 26 april, tegelijk ook de opener van het toeristisch seizoen.

Dat De Wimpe de waterrecreatie in de Kempen mee op de kaart heeft gezet, kan niemand ontkennen. Reeds sinds 1985 organiseert de vereniging afvaarten van Kleine en Grote Nete, per kano of kajak. Daarmee stond de vzw aan de wieg van een event dat vandaag de dag één van de troefkaarten geworden is van het toeristisch gebeuren in onze Kempen.
Ook het houtambachtenmuseum werd sterk uitgebouwd. De unieke voorstelling van oude Kempense houtambachten anno 1900, in taferelen met levensgrote beelden, kent zoveel bijval dat ondanks de beperkte openingstijden momenteel reeds 10.000 bezoekers uit binnen -en buitenland de tentoonstelling bezochten. De laatste jaren werd tussen de collectie eveneens een heus oud staminee ingericht waar de bezoeker kan genieten van een natje en droogje. Dat alles in een warme gezellige sfeer met kaarslicht en houtvuur. Ook tijdens de zomermaanden is het aangenaam vertoeven op ons nieuw aangelegd zomerterras dat mogelijkheden schept tot allerlei feestjes en barbecue met familie of vrienden (combinatie met kano of huifkartocht is mogelijk). Langs De Wimpe passeert ook het wandel- en fietsknooppuntennetwerk, wat het tot een ideale halteplaats maakt.
En dan is er ook nog het laatste wapenfeit van De Wimpe: het verwerven van de uitbatingsconcessie van de Ark van Noë te Lichtaart. Het recreatiedomein zal na de renovatiewerken, die nu aan de gang zijn, vanaf 1 mei al gedeeltelijk terug heropenen én nog meer mogelijkheden bieden op het vlak van onze waterrecreatie. “Buiten de kinderspeeltuin en visvijver zullen ook teambuildingsactiviteiten hier een plaats krijgen. In de toekomst denken we aan de uitbouw van een kinderboerderij. En bij dit alles is natuurlijk plaats voorzien om honger en dorst te stillen!”
Mogelijkheden te over dus. Ga alvast alles al eens bekijken op zondag 26 april aan de Schransstraat 28 te Herenthout. Vanaf 11 uur kan u de handigheid van enkele ambachten bewonderen. Om 13 uur is er een korte speech van de schepen van toerisme. Heel de dag is er livemuziek van de Breeze Family!

Geen opmerkingen: