woensdag 22 april 2015

Waterkans op behoud voor KFC na vlotte winst tegen Weelde

Na de 29e speeldag behoudt KFC Herenthout nog steeds een waterkansje op een verlengd verblijf in tweede provinciale. De jongens van Nico Janssens namen vlot de maat van middenmotor Weelde. Het werd 4-1.

Deze wedstrijd was van levensbelang voor KFC Herenthout, in die zin dat er absoluut gewonnen moest worden. KFC moest echter aantreden zonder de geschorsten Joren Willems, Stijn Luyten en Niels Le Blon én de gekwetsten Sven Stesses en Ken Oorts.
De eerste helft van de partij noteren we veel middenveldspel en gaat de partij op een gezapig tempo heen en weer. De enige echte kans komt er in de 24ste minuut wanneer Dimitri Roofthooft met zijn rechter aanlegt van op een 20-tal meter en de bal keihard binnenschiet via de binnenkant van de paal (24’, 1-0). Onhoudbaar schot en Herenthout op voorsprong.
De tweede helft kondigt zich iets anders aan, het eerste kwartier jaagt Herenthout goed door op elke bal, maar na dat kwartier zakt Herenthout terug in en komt Weelde wat in de match. Weelde kan echter alleen dreigen via voorzetten vanaf de flank, die steeds voorlangs gaan. Op het uur noteren we een prima redding van thuisdoelman Glenn Bruyninckx op een schot van dichtbij. Ook Nick Jacobs van Weelde krijgt een prima kans om gelijk te stellen, maar zijn kopbal gaat over. En even later moet alweer Bruyninckx al zijn kunnen tonen op een schot van Jacobs. Twintig minuten voor tijd is de bezoekende doelman niet bij de zaak en deze pakt een terugspeelbal met de handen in het strafschopgebied. Onrechtstreekse vrijschop dus, die genomen wordt door gelegenheidskapitein Yannick Janssens. Yannick schiet echter in de muur. Maar Weelde is hierdoor wel even van zijn melk en hiervan profiteert KFC Herenthout om in de 76ste minuut de score te verdubbelen langs Stef Bruyninckx die een assist van de ingevallen Yarne Van Saet binnentrapt (76’, 2-0). De reactie van Weelde laat niet lang op zich wachten want twee minuten later trapt Jens Verbeek een reuzegrote kans huizenhoog over. Het is echter de ingevallen Van Saet die de doodsteek geeft aan Weelde wanneer hij alleen op de doelman kan afgaan na een doorsteekpass van Yannick Janssens. Yarne lobt de bal prima over de uitkomende doelman (79’, 3-0). Yarne viert zijn schitterend doelpunt met wisselspelers Sacha Peeters, Sebastiaan Heremans en Lode Holemans, die zich langs de lijn warmlopen. En vijf minuten later wordt opnieuw diezelfde Van Saet gehaakt binnen het strafschopgebied. Yannick Janssens zet zich achter de bal en zet deze strafschop feilloos om (84’, 4-0). In de slotminuut kan Max Van Poppel van Weelde de eerredder nog binnentrappen (90’, 4-1). Door de overwinning van Balen en Kasterlee verandert er onderaan niks aan het klassement. KFC Herenthout moet nu zondag winnen in Minderhout EN Balen mag geen punten pakken in de derby op Kasterlee, om nog een kans te maken op behoud.
Voor de laatste competitiewedstrijd legt KFC Herenthout een bus in voor zowel spelers als supporters. Inschrijven en meer info bij Peter Horemans (0497-54 45 02) of René Willems (0473-85 85 19). (Verslag: PH)