zaterdag 11 april 2015

Expert daagt niet op, bewoners onbewoonbaar pand blijven op hotel

Er is nog geen oplossing in zicht voor de mensen die die vorige week hun appartement in de Vonckstraat onbewoonbaar zagen verklaren. De expert die donderdag moest langskomen, daagde niet op.

Het pand in de Vonckstraat werd vorige week onbewoonbaar verklaard nadat er door werkzaamheden op een aanpalend bouwperceel barsten en scheuren in de zijgevel waren ontstaan. Donderdag vond in het gebouw een werfvergadering plaats. “Daar had een onafhankelijke expert moeten bij zijn, die moest oordelen of verblijven in het gebouw nog veilig is, maar door een probleem bij de aanstelling was die expert er niet”, wist burgemeester Roger Gabriëls (GBL) in de kranten van Mediahuis.
Aan deelnemers voor de vergadering was er geen gebrek. Een aantal aannemers dat al op de werf actief was, stuurde een vertegenwoordiger, meestal bijgestaan door een advocaat. “Het pand dat er stond, is afgebroken, er zijn beveiligingen aangebracht in de muren van de aanpalende panden, er is aan de onderschoeiing gewerkt, enzovoort. Iedereen heeft zijn verhaal, maar mijn probleem is dat ze allemaal zeggen dat het wellicht wel veilig is om er te wonen. Niemand is echter bereid dat op papier te zetten en er de volle verantwoordelijkheid voor te nemen. Op die manier kan ik ook niet anders dan oordelen dat het pand onbewoonbaar blijft”, aldus nog Gabriëls. Eind volgende week wordt er opnieuw vergaderd.

Geen opmerkingen: