woensdag 8 april 2015

Geen paasgeschenk voor KFC

Een dag na een geslaagd paastornooi voor jeugdploegen moest het eerste elftal van KFC Herenthout voluit aan de bak in de competitie. In een vrij evenwichtige pot voetbal verloren onze jongens met een Arsenal-score van KSK Merksplas. Het degradatiespook komt nu wel echt dichtbij ...

Na zeven minuten krijgen we een eerste dreiging van Merksplas via Kristof Ooms, die op doel trapt. De bal wijkt af, maar gaat buiten. Merksplas houdt er een stevig tempo op na. Na een kwartier dreigt diezelfde Ooms met een nieuw schot, ditmaal te zwak en in de handen van doelman Glenn Bruyninckx. Op het kwartier wordt Dimi Roofthooft van Herenthout geblesseerd (lies) naar de kant gehaald, Stef Heylen neemt zijn plaats in. Even later wordt Kevin Van Den Broeck van Merksplas diep gestuurd. Doelman Bruyninckx van Herenthout komt hem tegemoet, maar de Merksplasaanvaller is eerder op de bal. Zijn trap gaat echter over. Merksplas moet het hoge tempo hierna wat laten zakken en Herenthout dreigt een eerste keer via Stef Bruyninckx en Stef Heylen in dezelfde fase. Beiden besluiten op doelman Tom Gysbrechts. Gemiste kans voor KFC Herenthout. De verdere eerste helft kabbelt de wedstrijd verder zonder noemenswaardige fases.
In de tweede helft voert Merksplastrainer Vloemans al snel twee wissels door. Hierna wordt de partij wat grimmiger. Merksplas treft na twintig minuten in de tweede helft de buitenkant van de paal. Maar ook Herenthout laat niet onbetuigd en krijgt een uitgelezen kans via een kopbal net onder de lat van Jonas Peeters. De Merksplasdoelman is echter attent en tikt de bal over. Even later schiet Van Den Broeck een kans aan de overzijde onbegrijpelijk over en vliegt een kopbal van alweer Peeters centimeters naast het bezoekende doel. Het is echter Merksplas dat de drie punten mee naar huis neemt nadat Jari Bosmans een voorzet vanop rechts in twee tijden voorbij doelman Bruyninckx werkt (81’, 0-1).
Met nog drie wedstrijden te spelen, bekleedt KFC de weinig benijdenswaardige 14e plaats met 25 punten. Kasterlee staat 12e (30 punten) en Balen 13e (29). Onder Herenthout bengelen Poppel (23) en Arendonk (20).
Beter nieuws is er van de U17. Zij wonnen vanavond met 5-1 van Kessel en hebben zondag tegen Grobbendonk genoeg aan een puntje om kampioen te worden. Voor Lode Holemans, Veron Verbruggen, Lucas Van Kerckhoven en Jordan Nauwelaerts zou het hun tweede titel op rij worden.
En ook de vrouwen doen het goed. Zij spelen op 1 mei de finale van de Beker van Antwerpen tegen Maria-Ter-Heide.

Geen opmerkingen: