dinsdag 7 april 2015

Muses in Motion

De Herenthoutse dansschool Muses In Motion pakt uit met de dansvoorstelling ‘Recognize, accept en embrace’. Bij gebrek aan een Herenthoutse podiumzaal moet er worden uitgeweken naar het Schaliken in Herentals.

Muses in Motion werd vier jaar geleden opgericht door Sanne Dillen. “Momenteel hebben we het statuut van een vzw met vijf docenten (inclusief mezelf) die lesgeven aan onze school. Bij Muses in Motion streven we een persoonlijke omgang met de dansers na en een open en spontane sfeer waar iedere danser ook als persoon optimaal kan ontplooien. Naar volgend jaar toe zullen nieuwe gerenommeerde docenten ons team aanvullen.”
Muses in Motion tracht dansers door middel van inzichtelijk leren optimaal te ontwikkelen. “Door het vergroten van de transfer van gekende naar nieuwe bewegingen proberen we een optimale evolutie te realiseren. Verder hecht het danscentrum veel belang aan ‘leren op maat van de danser’, via differentiatie trachten we iedereen op zijn niveau te laten werken. Ook het belang van blessurepreventie willen we benadrukken en preventietechnieken worden dan ook geïntegreerd in onze lessen.”
‘Recognize, accept & embrace’ is ondertussen de derde dansvoorstelling van Muses in Motion, dit keer met live muziek van Red Lake Hill. “Het danscentrum organiseert dit evenement enerzijds om getalenteerde dansers de kans te bieden podiumervaring op te doen en zich zo verder te ontplooien als danser en performer en anderzijds om op deze manier een poging te doen tot het leveren van een bescheiden bijdrage aan het Vlaams cultureel netwerk.”
‘Recognize, accept en embrace’ werd gechoreografeerd door Sanne Dillen, Cleo Vanlommel, Nathalie Heylen, Rebecca Verstrepen en Steven Strackx. “Wij hopen jullie met deze productie niet alleen een beeld te kunnen meegeven van onze visie over dans en dansonderricht maar jullie verder ook mee te nemen in ons verhaal en te emotioneren met onze dans. Met deze derde productie trachten we ‘anders zijn’ en de gevolgen van ons gedrag hieromtrent naar voren te brengen. We willen jongeren stimuleren om hierbij stil te staan en bewuste keuzes te leren maken, zichzelf te durven ontplooien, vooroordelen te bannen en aanvaarding voorop te stellen.”

Wat >>> Dansvoorstelling ‘Recognize, accept & embrace’, met livemuziek van Red Lake Hill.
Waar & wanneer >>> CC ’t Schaliken, Grote Markt 35 in Herentals, op zondag 19 april 2015 om 13 uur, 16 uur en 19 uur
Tickets >>> €12 en €7 (kinderen tot 5 jaar)Geen opmerkingen: