woensdag 15 april 2015

Volleybal!

Na de razend spannende topper op 21 maart tegen Hellvoc en met de topper tegen Nijlen in het verschiet, was de verplaatsing op 28 maart naar het laatst geklasseerde Puurs geen geschenk. Toch wisten de dames van Gerd Van den Bosch de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Setstanden: 25-23, 16-25, 23-25 en 17-25.

Puurs heeft net als VC een mix van jong talent, gecombineerd met enkele meer ervaren speelsters. In de heenronde wist Herenthout dan ook maar nipt met 3-2 te winnen. Daarenboven was dit VC’s eerste wedstrijd als leider en was het de vraag hoe de speelsters daarmee zouden omgaan. Trainer Gerd Van den Bosch publiceerde volgend verslag op nnieuws.be.
“Bij de start speelden we iets te onnauwkeurig en maakten we iets te veel fouten tegen een vrijuit spelend Puurs waardoor we de hele set op achtervolgen waren aangewezen. Op het einde konden we nog bijna terugkomen maar Puurs won verdiend met 25-23. Vanaf set 2 was het vooral Hanne Danis die de ploeg op sleeptouw nam in aanval en via sterke recepties van Leen De Pooter en Ditske Van den Branden begon ook setter Evelien steeds beter te verdelen. Zo konden we onze wil beter opleggen en wonnen we set 2 vrij eenvoudig met 16-25. Hoewel Puurs bleef aanklampen in set 3 konden we ook deze winnen met 23-25. In set 4 was het enkel Herenthout dat nog de wet dicteerde en op het einde was het Joni Matthé dat met enkele snoeiharde aanvallen de laatste set wist af te maken bij 17-25. De 3 punten zijn voor Herenthout waardoor we aan de leiding blijven staan.”

TOPPER TEGEN NIJLEN
De volgende wedstrijd wordt nu zaterdag 18 april gespeeld tegen Nijlen, de nummer 2 in het klassement op één punt van Herenthout. “Nijlen, dat al een heel seizoen lang aangeeft met niets minder tevreden zijn dan met de titel, bombardeert ons nu ineens tot favoriet en zegt zelf de underdog te zijn voor die wedstrijd. Aan de ene kant vind ik het raar dat ze deze bocht van 180° maken, aan de andere kant toont het dat ze duidelijk respect tonen voor ons. De situatie is echter duidelijk voor iedereen. Nijlen wil de titel en als ze winnen van ons is deze voor hen bijna zeker binnen. Ze hebben dus geen reden om zich plots in die underdog positie te plaatsen en ze zullen er ook voluit voor gaan. wij zullen het hen in ieder geval proberen zo moeilijk mogelijk te maken. Voor ons was de titel nooit de ambitie en in tegenstelling tot Nijlen blijven passen wij onze ambities niet aan. Het is gewoon prettig om te staan waar we nu staan en deze laatste wedstrijden zijn enorm leerrijk voor de jonge spelersgroep. In Nijlen zal het volle bak zijn ende sfeer daar zal voor de jongste speelsters weer iets nieuws zijn. Wat wij dit jaar allemaal leerden is van onschatbare waarde. Met al 3 winstmatchen meer dan in de heenronde is onze terugronde dan ook nu al geslaagd. Moesten we er nog een winstmatch kunnen bijdoen maakt het natuurlijk alles nog mooier maar ons seizoen kan niet meer stuk en dat beseffen we allemaal.” (Bron: nnieuws.be/Gerd Van den Bosch, trainer VC Herenthout dames)

VC Argex Duvel Puurs - VC Herenthout 1-3 (25-23, 16-25, 23-25 en 17-25)

Geen opmerkingen: