zondag 19 april 2015

Fiets mee langs de leukste volkscafés

Gezellig, authentiek, thuisgevoel ... zijn maar enkele woorden die mensen gebruiken om een echt volkscafé te beschrijven. Ook in de Kempen heb je vele voorbeelden van volkscafés die een vaste waarde in het straatbeeld zijn en die reeds vele jaren worden uitgebaat door dezelfde persoon of familie.

Het zijn stuk voor stuk plaatsen waar je met de glimlach wordt begroet en waar je terecht kan voor een praatje aan de toog over de dagdagelijkse dingen. Nog steeds vervullen deze cafés een taak als ontmoetingsplaats binnen een dorp of gemeente.
Toerisme Provincie Antwerpen sloeg de handen in elkaar met de gemeenten Herenthout, Nijlen, Berlaar, Heist-op-den-Berg en Hulshout en samen werd een route ontwikkeld die langs tien volkscafés in de regio loopt. De route werd uitgetekend op het ondertussen bekende fietsknooppuntennetwerk met onderweg tien mogelijke stopplaatsen waar je kan halt houden om een frisse pint te drinken, de sfeer op te snuiven of je te mengen in de kleurrijke gesprekken aan de plaatselijke toog.
De Volkscaféroute is een fietstocht van 59 of 42 km langs knooppunten. Het routeboekje is verkrijgbaar vanaf 25 april in de deelnemende cafés en bij de toeristische infokantoren van de gemeenten voor de prijs van 2,00 euro. In elke horecazaak krijg je een korting van 0,50 euro op een drankje. De eerste 500 deelnemers krijgen bovendien een leuk gadget.


De brochure van Volkscaféroute is vanaf 25 april te koop in het Prinsenhof.

Geen opmerkingen: