zaterdag 5 september 2015

Lode Bosmans schenkt werk aan G-judoclub Mori-No-Oto

Dat Herenthoutenaar Nick Cuylaerts (30) van de Special Olympics terugkeerde met een medaille kon u hier al lezen. Afgelopen vrijdag vatte de G-judoka de trainingen opnieuw aan. Ondertussen helpt hij een schilderij van Lode Bosmans veilen voor de clubkas.

Er klonk luid applaus op de tatami tijdens de eerste training van Mori-No-Oto. De G-judoclub heeft met Nick Cuylaerts en Greet Geboes dan ook twee medaillewinnaars in de rangen.
Voor Nick is het een droom die uitkomt. “Maar het ging niet vanzelf”, zegt hij in Gazet Van Antwerpen. “Ik heb er heel hard voor getraind. Gelukkig zit ik in een fantastische club met geweldige trainers en veel goede vrienden.”
De trotse blauwe gordel nam vrijdag een schilderij van Lode Bosmans in ontvangst. Niet voor hemzelf, maar voor de clubkas. “Ik schenk mijn werk aan Mori-No-Oto”, aldus de gerenommeerde kunstschilder. “De club mag het schilderij veilen. Ik hoop dat het veel centen oplevert, die ze dan investeren in hun prachtige werking.”
Het openingsbod voor het waardevolle werk staat op 2.000 euro. Tot aan het 10-jarig jubileum van de club op 10 oktober is het doek te bewonderen bij Fons Bosmans, Molenstraat 112 in Herenthout. Ook de biedingen lopen via Fons Bosmans op het nummer 0497-79.53.45

RETROSPECTIEVE ‘LODE BOSMANS 90’
In oktober loopt er in Torekensschool een retrospectieve rond Lode Bosmans. De tentoonstelling is dagelijks toegankelijk van zaterdag 24 oktober t.e.m. maandag 2 november, telkens van 13 tot 17 uur. Op woensdag 28 en donderdag 29 oktober staan er nocturnes (19 - 21 uur) op het programma, met rondleiding voor groepen en bezoekers. Op woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 oktober (9 - 12 uur) wordt de tentoonstelling opengesteld voor de Herenthoutse scholen. Meer hierover later.


Foto: Mia UYDENS

Geen opmerkingen: