donderdag 17 december 2015

Davis Cup-ploeg valt in de prijzen

De Belgische Davis Cup-ploeg heeft voor de eerste keer de trofee voor Tennisprestatie van het Jaar van Tennis Vlaanderen in ontvangst mogen nemen. David Goffin, Ruben Bemelmans, Steve Darcis, Kimmer Coppejans en kapitein Johan Van Herck haalden het in de verkiezing van Alison Van Uytvanck, kwartfinaliste op Roland Garros, en de individuele prestaties van Bemelmans. Dat maakte Tennis Vlaanderen woensdag bekend.

Op de erelijst volgt het Davis Cup-team Kimmer Coppejans op. Vorig jaar moest het team van Johan Van Herck nog vrede nemen met de derde plaats in de verkiezing, dit jaar is de trofee een logische bekroning voor een onvergetelijk jaar. Na winst tegen Zwitserland, Canada en Argentinië konden ze ons land voor de eerste keer sinds 1904 plaatsen voor de finale, waarin ze eind november in Flanders Expo in Gent met 1-3 verloren van het Groot-Brittannië van wereldtopper Andy Murray.
Zaterdag volgt mogelijk nog een trofee, want het Davis Cup-team is ook genomineerd als ‘Sportploeg van het Jaar’ op het Sportgala. (Bron: belga)


“We hebben de finale niet verloren, Murray heeft de finale gewonnen”, wist Herenthoutenaar en Davis Cup-kapitein Johan Van Herck achteraf.

Geen opmerkingen: