zaterdag 16 januari 2016

RIP Juul Bouwen

Een bomvolle Sint-Pieter-en-Pauwelkerk heeft vandaag afscheid genomen van Juul Bouwen. De schoolmeester op rust was ook jaren actief als dorpsjournalist en -fotograaf. Juul overleed vorige week zaterdag 9 januari in het WZC Boeyendaalhof op 92-jarige leeftijd.

Met het overlijden van Juul Bouwen is Herenthout een dorpsfiguur armer. Iedereen immers kende de voormalige onderwijzer met het imposante figuur en de luide stem. Juul ging na WOII onmiddellijk aan de slag als leraar aan de gemeentelijke jongensschool, eerst in het tweede leerjaar, later in het vierde.
Maar Juul was niet alleen een gedreven schoolmeester. Ook in het plaatselijke verenigingsleven drukte hij zijn stempel, o.a. als lid van de Herenthoutse Postzegelclub, Fotoclub Toreke, de Cultuurraad, de oudstrijdersbond, de bibliotheekcommissie ...
Juul bouwde ook een mooie carrière uit als lokaal nieuwsverslaggever voor o.a. ’t Reklaamblad en het voormalige dagblad Het Volk. Elk artikel dat hij schreef, voorzag hij van een zelfgemaakte foto. Heel wat van die beelden hebben ondertussen een onderkomen gevonden bij de Erfgoedbank Kempens Karakter.
De optredens in Zaal Lux door de lens van ‘Dikke Juul’ ...

Geen opmerkingen: