zondag 7 februari 2016

Bouwwerf

Onze gemeente zal de komende maanden veel weg hebben van een grote bouwwerf. Staan op de rol: de heraanleg van de Bouwelse Steenweg, de omgevingswerken aan ’t Kapelleke, de heraanleg van het kruispunt Punt-Brannekensstraat en de restauratie van de kerk. Ook grondige onderhoudswerken aan de Bevelse Steenweg, Boudewijnlaan, Nijlense Steenweg, Wiekevorstse Steenweg, Molenstraat en Atealaan zullen voor tijdelijke verkeershinder zorgen.

BOUWELSE STEENWEG
De werken aan de Bouwelse Steenweg starten op maandag 15 februari. Er zullen vanaf die dag over een werfzone van telkens 150 meter mobiele verkeerslichten geplaatst worden, die zowel gelden voor fietsers als voor gemotoriseerd verkeer. De snelheid zal beperkt worden tot 30 kilometer per uur.
Vanaf maandag 11 april wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd in de richting van Bouwel. Het verkeer komende vanuit Grobbendonk wordt omgeleid aan de Lindekens via de ring van Herentals. Voor fietsers wordt een dubbelrichtingsfietspad ingevoerd over de ganse werfzone.
Het schoolverkeer van De Lijn naar Vorselaar blijft mogelijk, maar het traject vanuit Vorselaar wijzigt wel. Zo zal lijn 513 na het zevende lesuur rechtstreeks naar het station van Herentals rijden. Nadien wordt het traject van lijn 511 gevolgd. Concreet betekent dit een extra rijtijd van ongeveer 10 minuten. Na het achtste lesuur kan men in Herentals vanuit lijn 420 overstappen op lijn 511 naar Heist-op-den-Berg. De haltes tussen Herenthout Markt en Bouwel Lindekens worden dus niet bediend.
De uitvoeringstermijn van de werken bedraagt 120 werkdagen. “We hopen de Bouwelse Steenweg tegen eind 2016 opnieuw te kunnen openstellen,” aldus burgemeester Roger Gabriëls (GBL).

’T KAPELLEKE
Ondertussen zijn ook de werken aan sportcentrum ’t Kapelleke begonnen. “Er worden nieuwe sportterreinen aangelegd en bestaande terreinen worden gerenoveerd. Door de werken zal het sportcentrum bijna verdubbelen in oppervlakte!”, weet Gabriëls. “De sporters zullen wel wat geduld moeten oefenen vooraleer opnieuw volwaardig op de buitenterreinen kan gesport worden. Ook de recreatieve fietsers en wandelaars kunnen hier en daar op enkele hindernissen botsen. De uitvoeringstermijn voor deze werken bedraagt 200 werkdagen.


De omgevingswerken aan ’t Kapelleke zijn ondertussen van start gegaan!

Geen opmerkingen: