zaterdag 30 januari 2016

Getal van de week: 354.000

Ons gemeentebestuur krijgt van Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) een subsidie voor een vernieuwingsproject op de terreinen van het voormalige bouwmaterialenbedrijf Serneels aan de Itegemse Steenweg. De subsidie bedraagt ruim 350.000 euro.

“De gemeentelijke werkplaatsen, die momenteel in de Koestraat zijn gevestigd en met plaatsgebrek kampen, zouden naar deze nieuwe site kunnen verhuizen. Er is ruimte genoeg om op termijn op deze site nog andere initiatieven te ontplooien”, weet de woordvoerder van Joke Schauvliege in de media. De subsidie van 354.000 euro komt overeen met 30 procent van de aankoopprijs die de gemeente heeft betaald.
Het gemeentebestuur kocht het perceel twee jaar geleden aan. Burgemeester Roger Gabriëls (GBL) is blij, maar niet verrast. “Natuurlijk wisten wij dat we aanspraak maakten op deze subsidie”, bevestigt Gabriëls aan Gazet Van Antwerpen. “Meer nog: de overheid betaalt ook negentig procent van de afbraakwerken, die binnenkort beginnen. We verwachten trouwens een gelijkaardige subsidie voor de aankoop van site Verheyen in de Molenstraat. In die voormalige huishoudtoestellenwinkel plannen wij een polyvalente zaal.”
Onze gemeente heeft naast de sites Serneels en Verheyen nog andere projecten in de steigers staan. “Samen goed voor vier miljoen euro. Er is bijvoorbeeld het RUP Kapelleke en half februari start de heraanleg van de Bouwelse Steenweg. De personenbelasting en onroerende voorheffing verhogen we niet. En de Herenthoutenaren krijgen er een pak nuttig patrimonium bij”, aldus nog Gabriëls.
De omgevingswerken aan ’t Kapelleke zijn ondertussen van start gegaan!

Geen opmerkingen: