dinsdag 3 mei 2016

Doelman Matthéés houdt kans op promotie gaaf

KFCH heeft Schoten verslagen met 4-1 en gaat zo naar de finale van de eindronde. In Schoten werd het 2-2.

Herenhout speelde een prima partij op eigen veld. Na een diepe pas van Willems opende Van Saet na 8 minuten de score met een knappe lob over de doelman. Schoten kon op het kwartier gelijkmaken na een goal van Vermeiren. De thuisploeg kreeg in de eerste helft nog een paar kansen om de voorsprong uit te diepen, maar er werd niet meer gescoord voor het rustsignaal.
In de tweede periode was er twee keer doelman Mathhéés nodig om niet op achterstand te komen. Hij redde telkens één op één. Schoten moest komen om dat tweede doelpunt te maken en KFC loerde op de counter. Het tweede doelpunt voor KFC kwam er op vrijschop. Janssens met de gemeten voorzet naar Van Der Heyden die de bal met het hoofd in doel buffelde. KFC kon nu rustig counteren en deed dat perfect. Het scoorde nog twee keer via Bruyninckx en kan zich opmaken voor een duel met Wezel Sport. Bij Wezel komen we ex-speler Sven Stesses tegen, die door een blessure helaas niet kan aantreden. De heenwedstrijd wordt aanstaande donderdag om 15 uur gespeeld in eigen stadion. Zondag volgt de terugwedstrijd in Mol.

KFC VERGEET HET AF TE MAKEN IN SCHOTEN
KFCH begon het best aan de wedstrijd met al in minuut 1 een schot op doel van Bruyninckx. Zijn poging ging over. Herenthout bleef goed combineren, maar moest wel opletten voor de snedige lange ballen van Schoten. Echte kansen kwamen hier wel niet uit voort. Op het kwartier kon Van Hemelen alleen op doel af, maar oog in oog met de doelman kon hij de bal niet markeren. Ook Aerts kwam alleen voor doel, maar zijn lob ging over. Niet veel later eisten dezelfde twee spelers toch een hoofdrol op. Aerts werd diep gestuurd en vond de vrijstaande Van Hemelen die de bal in doel devieerde (0-1). Schoten kreeg geen kansen en onze rood-groenen stapelde ze op. Nu was het weer Aerts met een poging. Zijn vluchtschot ging maar rakelings naast.
Bij de aanvang van de tweede helft hetzelfde spelbeeld. De oprukkende Peeters omzeilde de wel heel ver uitgekomen doelman en kon de bal dan ook simpel binnen leggen (0-2). Schoten geraakte gefrustreerd, vooral op de scheidsrechter dan. Dit leverde een Schotenverdediger een tweede gele kaart op wegens protest. Schoten dus met een man minder. Op het uur bijna een kopie van het doelpunt van Peeters. Deze keer was het Bruyninckx die de uitgekomen doelman wilde omzeilen. Hij werd even aangetikt, struikelde en klauterde verder om zijn actie te vervolledigen. De scheidsrechter floot deze actie echter af wegens een schwalbe (?!?) van Bruyninckx. Schoten zette nu alles op alles en ging met drie achterin spelen. Het bracht ook Borremans in het veld. Deze wissel deed de wedstrijd kantelen. Hij zorgde meteen voor gevaar met zijn acties en 20 minuten voor tijd tekende hij voor een wereldgoal. Vanop 25 meter krulde hij de bal naar de verste paal in doel (1-2). Schoten kreeg vleugels en KFC kwam in de verdrukking. Tien minuten voor tijd was de gelijkmaker een feit. Een voorzet werd door Le Blon ongelukkig in eigen doel gedevieerd. (2-2). KFC kreeg nog wel de beste kans op de 2-3, maar Van Saet stuitte op de doelman. (Bron: kfcherenthout.be)

KFC Herenthout is klaar voor de dubbele confrontatie met Wezel Sport. Ook hun strafste supporter, Niels Heylen, heeft er een goed oog in.