donderdag 19 mei 2016

Rudi Van De Poel bereikt top Mount Everest

Rudi Van De Poel heeft vannacht de top van de wereld bereikt! Dinsdagnacht had hij zijn poging nog moeten uitstellen doordat een sneeuwstorm roet in het eten kwam gooien ...

Van De Poel bereikte het dak van de wereld heel vroeg in de ochtend (Nepalese tijd). Hij was de enige overblijvende klimmer van een trio uit de Kempen dat in maart op expeditie vertrok. Zijn twee kompanen, Urbain Lenaerts en Ludo De Ceulaer, moesten ziek in het basiskamp achterblijven.
Het thuisfront reageert enthousiast. “Hier mogen we heel fier op zijn! Rudi heeft de top van de wereld bereikt. Ik ben ongelofelijk trots op hem! Wat ne held: de leeuw van Herenthout”, aldus Nancy van den Bogaert op Facebook.
Dinsdag nog berichtte De Standaard over de 17e Belg op de top van de Mount Everest. Waarschijnlijk is Rudi dus de 18e Belg die de hoogste berg ter wereld bedwingt. De Herenthoutse sportman van het jaar is volgens ons al bekend!

1 opmerking:

eVER zei

Ondertussen is Rudi terug aangekomen in kamp 2, waar hij vermoedelijk wat gaat rusten om morgen met een fris hoofd het laatste stukje langs de Khumbu Icefall veilig te kunnen afdalen. Daar zal hij ook herenigd worden met Ludo en Urbain, die spannend zijn aankomst afwachten.
Het nieuws over Rudi's succesvolle beklimming gaat snel. Dat zien we niet alleen aan de enorme bezoekersaantallen op onze website, maar ook aan de vele reacties op de sociale media.