vrijdag 20 mei 2016

Trots!

Dat Rudi Van de Poel (55) woensdagnacht de Mount Everest wist te bedwingen, is in Huirtuit ondertussen algemeen bekend. Vriendin Nancy van den Bogaert hing meteen de tricolore uit. Het gebeurt immers niet elke dag dat je partner de hoogste berg ter wereld kleinkrijgt.

“Rudi bereikte woensdagnacht om 1.44u Europese tijd de top van de Mount Everest”, reconstrueert Nancy de heldendaad van haar vriend in Gazet Van Antwerpen. De trotse vriendin volgde de beklimming meter per meter. “Tientallen keren per dag checkte ik Rudi op het trackingsysteem via satelliet. Het is een dubbel gevoel. Enerzijds weten we dat onze mannen geen risico’s nemen, anderzijds blijft het elk moment nagelbijten. Ze zagen af. Het was enorm slecht weer. Woensdagnacht was het zover. Op de top had hij nog de helderheid van geest om aan te klikken dat alles oké was. In mijn opluchting ben ik beginnen bellen.”

KLIMKOMPANEN
Want ook in Vorselaar en Olen zaten ze op hete kolen. Klimkompanen Urbain Lenaerts (54) en Ludo De Ceulaer (61) vertrokken immers mee op avontuur, maar moesten op de flank afhaken. “In de eerste plaats zijn we enorm trots op Rudi, daarom komen we met Nancy meevieren”, benadrukt Rie Bellens, de echtgenote van de onfortuinlijke Ludo. “Op zo’n beklimming moeten alle factoren meezitten. Urbain kreeg last van sinusitis en Ludo kampte met darmproblemen. Gelukkig zijn ze verstandig en ervaren genoeg om dan niet mee naar de top te trekken. Op die hoogte betekent elke onverantwoorde zet spelen met je leven.”
Ondertussen is de afdaling volledig achter de rug en is Rudi terug op basiskamp. Nancy had enkele uren geleden telefonisch contact met hem en alles was tip-top in orde. “Ik moest in naam van onze leeuw iedereen - familie, vrienden, dorpsgenoten ... - bedanken om zo te supporteren. Hij ging er nu zelf ne goeie op drinken.” Schol!


Drie mensen, één vlag. Drie kleuren, één doel. Mount Everest Expedition 2016: geslaagd!

Geen opmerkingen: