maandag 16 mei 2016

Top Mount Everest wenkt voor Rudi Van De Poel

Bergbeklimmer Rudi Van de Poel is zondagnacht om 3.45 uur vertrokken voor zijn toppoging. Ondertussen heeft hij kamp 2 achter zich gelaten en heeft hij, na een deel van de Lhotse wand te hebben beklommen, kamp 3 bereikt.

Morgen dinsdag zou Van De Poel, door nog eens 900 meter te stijgen, in kamp 4 moeten geraken. Als alles meezit kan Rudi op dinsdagavond al naar de echte top vertrekken om er hopelijk woensdagvoormiddag op te staan.
Ondertussen hebben Urbain Lenaerts (55) en Ludo De Ceulaer jammer genoeg moeten afhaken. “Ludo voelde zich niet sterk genoeg om er een veilige beklimming van te maken en hij heeft dan ook de beslissing genomen om samen met Urbain, die nog steeds last heeft van de longen, af te dalen naar gezondere hoogte en terug te komen naar het basiskamp wanneer Rudi opnieuw naar beneden komt”, aldus Mark Lenaerts. “Hier komt duidelijk de ervaring van onze klimmers naar boven die hun gezond verstand gebruiken en ongetwijfeld de juiste beslissingen hebben genomen. Wij hebben straks graag drie gezonde klimmers terug thuis en steunen dan ook deze moedige beslissing. Het verhaal is echter nog niet voorbij en we wensen Rudi een geslaagde toppoging toe!”
Meer details over de laatste meters van het onvoorstelbare traject dat Van De Poel aflegt, kan je hier vinden.

Geen opmerkingen: