zaterdag 25 juni 2016

FC De Supporter de Lux

Samen met ons telt het ook Het Nieuwsblad af naar zondagavond. De krant doet dat onder meer met de voorstelling van een - nee: hét - supporterselftal van Vlaanderen. En natuurlijk kan een lid van supportersclub Red Devils De Lux daar niet in ontbreken.

De krant voert Kris Van de Sande (52) zelfs op als supporter # 1 en heeft een naam voor hem bedacht: het mannetjesdier. Hét oerwezen onder de supporters, de eerste die ooit langs een zijlijn plaatsnam met een pint bier. Zeg de afkorting EK, en prompt verschijnt het woord ‘feest’ in de ogen. In groten getale trokken ze de voorbije weken richting Frankrijk. ­Gewapend met owowow- en lalalala-liederen. En pils, veel pils.
“250 liter, om exact te zijn”, zegt Keizer Kris Van De Sande in vandaag in de krant. “Voor 19 man. We hadden zelfs onze eigen tap­installatie mee in de ­mobilhome. Op de ­vierde dag was alles op en zijn we naar de ­winkel getrokken voor een nieuwe voorraad.”
Tijdens de wedstrijd gaan de handen in de lucht en wordt er ­gezongen. “Red Devils de Luuuuuux! Een match lang zingen we het.”
Gisteren kwamen de mannen terug thuis. “Terug naar moeder de vrouw. Terwijl wij aan het feesten waren in Frankrijk, moesten zij helpen in het supporterslokaal tijdens de wedstrijden op groot scherm. Zij werken en wij vieren feest. Dat zie je de dag van vandaag niet vaak meer”, lacht den Elvis. “Ze zullen blij zijn dat we terug thuis zijn.”


Supportersclub Red Devils De Lux, gisteren bij hun thuiskomst. Op de foto o.a. Chris Helsen, Dennis Cannaerts, Stijn Balou Verbruggen, Kris Van de Sande, Yentof van Schil, Filip Thys, Jonas Sluyts, Wim Bruynseels, Stef Van de Sande, Benny Horemans, Seppe Van de Poel, Igor Van Rooy en Kurt Marien.

Geen opmerkingen: