vrijdag 24 juni 2016

Run For Fun

Afgelopen donderdag was ’t Kapelleke het decor voor ‘Go Run For Fun’, een initiatief om kinderen tussen vijf en twaalf jaar te motiveren om te sporten. Het evenement gaat uit van Jim Ratcliffe, eigenaar van het petrochemische bedrijf INEOS, dat nu voor het derde jaar op rij succesvolle lopen georganiseerd in o.a. Engeland, Duitsland, Zwitserland en België.

Doel van deze internationale campagne is kinderen aan te zetten tot een actievere levensstijl. Jim Ratcliffe, zelf een gepassioneerd sporter, is formeel: “Lopen is de basis van heel veel sporten. Als kinderen al vroeg de loopmicrobe te pakken krijgen, is de kans groot dat ze het ook zullen blijven doen. Dit kan enkel leiden tot een meer actieve en gezondere levensstijl in de rest van hun leven”.
In Engeland, waar de campagne drie jaar geleden van start ging, is het evenement alvast een groot succes en nu zijn ook andere Europese landen aan de beurt. De teller van het aantal deelnemers aan ‘Go Run For Fun’ staat momenteel bijna op 140.000 en stijgt met de dag.
Om dit sportieve initiatief alle slaagkansen te geven, doneerde INEOS reeds 1,8 miljoen euro. Donaties om dit initiatief te steunen zijn welkom via de website gorunforfun.com. Hiermee worden niet alleen deze internationale evenementen georganiseerd, maar krijgt elke deelnemer o.a. ook een speciaal ontworpen ‘Go Run For Fun’ T-shirt en drinkbus mee naar huis. De grondstoffen van deze drinkbussen werden trouwens geproduceerd door INEOS Geel.


Olympische kampioene hoogspringen Tia Hellebaut kwam de Herenthoutse schoolkinderen persoonlijk aanmoedigen. “Winnen is niet belangrijk, deelnemen eens te meer!”Geen opmerkingen: