zondag 19 juni 2016

Supportersclub Red Devils de Lux danst polonaise in Frankrijk

Een klinkende 3-0-zege tegen Ierland. Net wat onze Rode Duivels nodig hadden na de verliespartij tegen Italië. Het Laatste Nieuws gaf meteen na de wedstrijd punten en maar liefst vier Rode Duivels gingen met een 8 op 10 aan de haal: Vermaelen, Witsel, De Bruyne en Lukaku. Maar het waren supporters uit Herenthout die een 10 op 10 haalden, samen met hun Ierse broeders en zusters.

“In our eyes, Belgium fans have already won Euro 2016 after this wonderful gesture”, schreef The Sport Bible op Facebook. En er hoorde een filmpje bij waarop enkele Huirtuiteneiren op een klein perron de polonaise inzetten en een Iers meisje in een rolstoel op kop laten meegenieten. Heerlijke beelden, die overal voor ontroering en opgestoken duimpjes zorgden.“Het gebeurde spontaan op het perron van een klein stationnetje in Saint-Emilion”, reconstrueert Stef Van De Sande vandaag een en ander op gva.be. “Mijn broer Kris - onze Elvis - stak zijn fluitje in zijn mond en startte een polonaise. Toen hij het meisje opmerkte, duwde hij haar verder op kop van ons treintje.”
Later kwamen onze dorpsgenoten de mama van het meisje tegen op de camping. “Zij zei dat het filmpje in Ierland al miljoenen keren is gedeeld. Als voorbeeld van hoe supporteren ook kan. Daar komen mijn haren van omhoog. Wij zijn hier een week voor vriendschap, vrolijkheid en voetbal. Net als de meerderheid van de supporters.”

RED DEVILS DE LUX
Ondertussen trekt de Huirtuitse karavaan richting Nice voor de match tegen Zweden. “Red Devils de Lux is onze officiële supportersclub. Vlak voor ons vertrek versierden we heel de zaal van café Lux in tricolore kleuren. Honderden thuisblijvers gingen daar zaterdag naar de match kijken. Hier in Frankrijk volgen wij met negentien man en drie mobilhomes onze Duivels op de voet.”
En dat doen ze blijkbaar wel heel dicht op de voet. Toen Axel Witsel na de overwinning in Bordeaux zaterdag een foto van het publiek postte, prijkte daarop zeer centraal dezelfde Herenthoutse supporterskern. “Ach, zo zien onze vrouwen wat wij hier uitspoken”, lachen de voorbeeldige supporters.


Met 19 vertrokken ze met de mobilhome richting Frankrijk. Op de foto o.a. Jonas Sluyts, Igor Van Rooy, Stijn Balou Verbruggen, Stef Van De Sande, Yentof van Schil, Kris Van De Sande en Benny Horemans.


Axel Witsel postte op Facebook een foto met daarop enkele Huirtuiteneiren in de achtergrond.

Geen opmerkingen: