zaterdag 25 juni 2016

Vier jaar cel geëist tegen hardleerse drugscrimineel

Het openbaar ministerie heeft gisteren vier jaar cel geëist tegen de hardleerse drugscrimineel Bart P. (32) uit de Molenstraat. Samen met hem stonden ook vijf kompanen uit Westerlo, Westmeerbeek, Heist-op-den-Berg en Olen terecht.

Bart P. kwam in oktober 2015 voorwaardelijk vrij. Maar midden april liep hij opnieuw tegen de lamp. Een speciaal interventieteam haalde hem toen met groots machtsvertoon uit zijn woning.
De man is geen onbekende voor het gerecht. Zo vonden speurders in juni 2015 bij hem thuis een hele voorraad aan verdovende middelen: 197 gram speed, 416 xtc-pillen, 1.600 millimeter GHB, 239 cannabis, 44 gram ketamine en 94 gram cocaïne.
Toch schrok de verdediging van Bart P. zich een hoedje toen ze de strafmaat hoorde. “Door mijn cliënt voor vier jaar op te sluiten, los je zijn problemen niet op”, wist meester Karolien Van de Moer. “Hij is al jaren verslaafd aan verdovende middelen.” Volgens Van de Moer is Bart P. eerder gediend met een residentiële opname. Vonnis op 23 september.
I.L. (36), de vriendin van Bart P., werd eerder deze maand vrijgelaten door de raadkamer. De vrouw mag geen contact hebben met medeverdachten en de woning niet verlaten tussen 21 uur en 8 uur. Bovendien moet ze in begeleiding voor haar drugsprobleem.

Geen opmerkingen: