maandag 25 juli 2016

100 jaar KFC Herenthout: Galamatch tussen K Lierse SK en FC Eindhoven eindigt op 2-2

Lierse blijft ongeslagen in zijn voorbereiding. De Pallieters leken zaterdag tegen FC Eindhoven na twee vroege goals op weg naar een vlotte zege, maar moesten op het terrein van KFC Herenthout uiteindelijk toch vrede nemen met een 2-2 gelijkspel.

Ruim 600 toeschouwers woonden de oefenpot tussen Lierse en FC Eindhoven bij. Het bestuur van KFC haalde de galawedstrijd naar de Cardijnlaan naar aanleiding van 100 jaar KFC Herenthout. Clubicoon Jan Van Regenmortel, die ook 5 jaar actief was bij Lierse, mocht de aftrap geven.
Bij Lierse werkte Poelmans (knie) verder aan de revalidatie en was El Ansri onderweg met de Marokkaanse jeugdploeg. Habarugira trainde de ganse week mee, maar wordt uit voorzorg pas dinsdag tegen Lokeren ingezet. De Busser, Kwateng, Yakubu, Mazoulouxis en Bougrine hapten vrijdag al minuten met de tweede ploeg, terwijl Sabaouni nog op proef was bij het Spaanse Mallorca. Hafez was in afwachting van een transfer nog altijd van de partij.
FC Eindhoven, dat aantrad met de testspelers Uiterloo en Mert, kwam al vroeg op een 2-0 achterstand. De ploeg van Moniz speelde met veel ruimte in de rug en dat leverde al snel een doelpunt op. Barakat opende de score in minuut vier met een plaatsbal en even later verwerkte Horsten een corner ongelukkig in eigen doel. Nadien herstelden de Nederlanders het evenwicht. Zo had Van den Hurk twee goede mogelijkheden om wat terug te doen tegen de Belgische tweedeklasser. Bij rust was het nog altijd 2-0, hoewel Lierse langs Hafez en Joachim ook nog een aantal keer gevaarlijk opdook vanuit de omschakeling.
Na de pauze vergaten de Pallieters de 3-0 te netten, hoewel De Belder, Tahiri en Elgabas tot kansen kwamen. Voor Eindhoven kwam onder anderen stagiair Nebihi in het veld, samen met de andere aanvallers Lieder en Bousbiba. FC Eindhoven kwam soms dreigend voor het doel, maar het duurde lang voor er werd gescoord. Het was Rowell die goed binnenwerkte van dichtbij. In de slotminuut schoot hij prachtig raak vanaf randje zestien. Zo kende de partij toch nog een enigszins tegenvallend einde voor Lierse.
De wedstrijd verliep trouwens in alle rust, ondanks de aanwezigheid van enkele Nederlandse hooligans. Verder dan een afgebroken ruitenwisser geraakten ze echter niet. De agenten van de politiezone Neteland en de stewards kenden dan ook een rustige namiddag. De Pallieters traden aan met Vanhamel, Vinck, Frans (66’ Buysens), Weuts, Hafez (60’ Kasmi), Wils, Galal (66’ Ankomah), Barakat (60’ Benson), Allach (66’ Tahiri), Masika (60’ Elgabas) en Joachim (60’ De Belder).SCHAAL JOS VAN THIELEN
KFC Herenthout heeft op zondag de Schaal Jos Van Thielen. In de finale werd met 3-1 gewonnen van Exc. Bouwel. Opvallende namen bij de stoeters waren die van Nick De Cat, Veron Verbruggen en Lode Holemans. De wedstrijd voor de derde en vierde plaats werd gewonnen door Grobbendonk. De Grobbendonkenaren versloegen Noordstar met 5-4 in de strafschoppenreeks, nadat de wedstrijd was geëindigd op 2-2.

Geen opmerkingen: