vrijdag 29 juli 2016

Gratis papierbak

42.000 gezinnen uit Herenthout, Heist-op-den-Berg, Hulshout, Vorselaar en Westerlo kunnen vanaf dit najaar papier en karton aanleveren in een gele container. IOK Afvalbeheer start in september met een infocampagne.

De intergemeentelijke afvalbeheerder wil komaf maken met doorweekte papierbundels en zwerfvuil tijdens ophaaldagen. Om de dienstverlening te helpen stroomlijnen, starten ze vanaf dit najaar met de uitrol van gele papiercontainers in vijf gemeenten, waaronder dus ook Herenthout. “Het is de bedoeling dat alle Kempenaars in het voorjaar van 2019 zo’n gele container hebben”, vertelt woordvoerster Katleen Mertens van IOK Afvalbeheer onlangs in Gazet Van Antwerpen. “Met 29 gemeenten in ons werkingsgebied, en ongeveer een half miljoen inwoners, vergt dat natuurlijk een gefaseerde aanpak.”
De financiering van het project, dat verdeeld wordt over vijf fases, gebeurt door IOK Afvalbeheer en gedeeltelijk door de Kempense gemeenten. Het globale investeringsbedrag bedraagt 8 miljoen euro. De afvalbeheerder staat in voor de aankoop van de containers en blijft eigenaar. De papierophaling blijft gratis. Ook voor de containers wordt - voorlopig - niets aangerekend.


Al in 2013 was er sprake van zo’n papierophaling. Alleen bedroeg de investering toen een pak minder, ongeveer een miljoen euro. (Bron: GVA)

Geen opmerkingen: