donderdag 21 juli 2016

Nationale feestdag met Discobal National

Het Bal National, de opener van de feestelijkheden rond de nationale feestdag, heeft woensdagavond 12.500 feestvierders naar het Vossenplein in de Brusselse Marollen gelokt. Beduidend minder dan in 2015, toen er zo'n 17.000 toeschouwers aanwezig waren.

Het goede weer was aanwezig, enkel het volk bleef enigszins weg op het Bal National. Toch was er nog een gezellige menigte die het spektakel en met name de optredens van Filip Jordens, Les Vedettes, DJ Daddy K en Kate Ryan konden appreciëren.
“Het Bal National huldigt de opkomst van het intergenerationele publiek. We zijn met zo'n 12.500, een succes in de actuele context”, laat de organisatie weten.
Filip Jordens zorgde voor een eerste bijzonder moment met zijn fenomenale Jacques Brel-hommage. Rond 23.30 uur was het aan DJ Daddy K om het Vossenplein helemaal uit de bol te laten gaan met zijn opzwepende beats. Kate Ryan sloot na middernacht af met een reeks hits uit de jaren tachtig en negentig.
Ondanks het uitstekende weer liep het Vossenplein dus nooit helemaal vol. De terreurdreiging zit daar ongetwijfeld voor iets tussen. De politie-aanwezigheid op en rond het plein was dan ook groot. Iedereen met een rugzak werd ook gecontroleerd aan de ingangen. Het evenement verliep zonder noemenswaardige incidenten.
Vandaag wordt het Vossenplein omgetoverd tot het Resto National en kan iedereen er terecht voor een portie mosselen met friet. In de avond volgt er nog Bruxelles Zingt, een gigantische karaoke.

DISCOBAL NATIONAL
Ook in onze gemeente gaat de nationale feestdag niet ongemerkt voorbij. Met Discobal National en een fanfareconcert verandert het marktplein één dag in een bruisend volksfeest.
Het gemeentebestuur van Herenthout organiseert op 21 juli traditiegetrouw in samenwerking met de Cultuurraad een gezellige avond op een verkeersvrij gemaakte Markt. De cafés zetten hun terrasjes buiten en aan de kiosk op het plein word je een hele avond op muziek getrakteerd.
Vanaf 19 uur speelt fanfare Sint-Pieter ten dans en na een toespraak van onze burgemeester neemt Discobal National het podium over om er een ferme tricolore lap op te geven. Ambiance met enkel het allerbeste uit de Belgische muziekgeschiedenis. Stefan Laenen heeft beloofd de kleren aan te houden.

Praktisch >>> Nationale feestdag, op donderdag 21 juli vanaf 19 uur op de Markt in Herenthout. De toegang is gratis. (Bronnen: Belga, GVA)

Geen opmerkingen: