zaterdag 13 augustus 2016

Parkfeesten

Op 14 augustus is het zover: Parkfeesten! Dit jaar voor het eerst op een zondag, maar vermits er een feestdag op volgt is dat geen reden om vroeg naar huis te gaan. Temeer daar de organisatie beloofd heeft er weer een stevige lap op te geven. Ambiance!

“Voor het eerst maken we van Parkfeesten ook een foodtruckfestival. Verschillende mobiele keukentjes toveren ons park om tot een groot openluchtrestaurant waarin alles draait rond streetfood en gezelligheid”, aldus de organisatie. Laat je verleiden door de looks die deze moderne straatventers aan hun caravannetjes en bestelwagens geven en ontdek smaken uit bekende, maar ook uit minder voor de hand liggende keukens. “We openen onze deuren extra vroeg, om 12 uur, en de koks gaan door tot we de festiviteiten afsluiten om 23 uur. U hoeft die dag dus zelfs niet in de búúrt van uw fornuis te komen. Ook koffie- en cocktailliefhebbers en zoetebekken worden op hun wenken bediend.”
Natuurlijk wordt er ook muziek geserveerd. Een vijfgangenmenu zelfs. Moules Parquées (chanson op z’n Huirtuits) begint eraan om 13 uur, gevolgd door The Rusty Nails (milkshaken op rootsmuziek!) om 15 uur. Omstreeks 17 uur, net op tijd voor het diner, krijgt u van Clique Acoustique heerlijk licht verteerbare muzique voorgeschoteld zodat sterrenchef Danny Fabry er om 19 uur weer een schepje bovenop kan doen. En dat Farce Fatale (20.30 uur) eten én drinken is, bewezen ze vorig jaar al - jammer genoeg toen voor een uitgeregend park. Dit jaar krijgt de zon een herkansing!
Zeiden we al dat al deze pret nog steeds volledig gratis is? Dat er doorlopend animatie is? Dat er wordt afgesloten met vuurwerk? Dat ze morgen in het park het grootste terras van het dorp hebben? Bij dezen!
In het midden van het Gemeentenieuws van juli vond je trouwens een affiche van de Parkfeesten. Bedoeling was om deze affiche duidelijk zichtbaar op te hangen. Vier zomerweken lang trok het promoteam van de Parkfeesten door het dorp om sinterklaas te spelen. Ilse Canfyn en Johan Van Vlerken (Ristenstraat), Ann Limbos (Schransstraat), Liesbeth De Nys (Ten Venne), Nick D'Joos (Bouwelse Steenweg) en Leo Peeters (Uilenberg) wonnen zo elk 15 consumptiebonnen. Schol!

Wat >>> Parkfeesten - De foodtruckeditie
Waar en wanneer >>> Park Herenthout, Bouwelse Steenweg 4, 2270 Herenthout, op zondag 14 augustus 2016, van 12 tot 23 uur
Tickets >>> Gratis!
Contact >>> http://www.herenthout.be

Geen opmerkingen: