vrijdag 9 september 2016

Maasweg kleurt rood

“Vandaag is rood de kleur van jouw fietsstraat!” Het zou het refrein kunnen zijn van een Herenthoutse parodie op een wereldhit - nou ja - van Marco Borsato. Want sinds woensdag is rood nu ook de kleur van de Maasweg, de allereerste fietsstraat van Herenthout. Ondertussen maken stoeters zich op sociale media vrolijk over wat nu al het ‘red light district’ wordt genoemd ...

Een tijdje geleden was er in Huirtuit heel wat te doen rond de onveilige situatie in de Maasweg, het straatje naast GO ’t Klavertje. Doordat men eenrichtingsverkeer invoerde in de belendende Schoetersstraat, vertienvoudigde het verkeer plots. Enkele buurtbewoners klaagden de situatie aan, o.a. met het uithangen van zwarte vlaggen. Een en ander resulteerde vorig jaar in de aanleg van verkeersdrempels en de omvorming van het straatje tot een fietsstraat. Die status werd nu hard gemaakt met een laag felrode verf. Het betere pimpwerk, zeg maar.
“Als de zon op het wegdek staat, kleurt mijn living rood. Net alsof ik in een bordeel woon”, lacht Louis Van Gestel vandaag een beetje groen in Gazet Van Antwerpen. De bewoner van de Maasweg ziet er gelukkig nog de humor nog van in. Het meest besproken straatje van Herenthout is nu ook het meest felle straatje van Herenthout en - bij uitbreiding - misschien ook wel van Vlaanderen. Dankzij vijfhonderd liter rode verf. “Het bestuur noemt het rode wegdek een flankerende maatregel. Ik zeg dat het weinig uithaalt”, aldus Van Gestel, die beweert dat er dagelijks meer dan zeshonderd wagens door het smalle straatje vlammen.
Maurice Helsen (CD&V) gelooft alvast in rood. “Deze markering dient inderdaad om de fietsstraat beter te accentueren”, benadrukt de verkeersschepen. “De Maasweg heeft al een jaar de status van fietsstraat, maar dat was niet voor iedereen duidelijk. Geef toe, nu kan je daar niet meer naast kijken.”

Geen opmerkingen: