zondag 30 oktober 2016

2016, recordjaar voor Levensloop België

Meer dan 3,3 miljoen euro. Zoveel hebben de vrijwilligers van Levensloop België in één jaar ingezameld. Een record!

Elk jaar wint het 24 uur durende solidariteits- en fondsenwervingsevenement tegen kanker aan populariteit, zowel bij sympathisanten als bij Vechters (mensen die kanker hebben of gehad hebben). Dit jaar liepen meer dan 65.000 teamleden in 25 gemeentes rond verschillende Levensloop-parcours om de meer dan 3.200 Vechters te tonen dat zij er niet alleen voor hoeven te staan. In het zesde bestaansjaar van Levensloop werd bovendien de kaap van 10 miljoen euro fondsenwerving tegen kanker gerond.

66.829 lopers in 1443 teams
3.208 vechters
3.321.962 euro voor strijd tegen kanker
Meer dan 10 miljoen euro op 6 jaar

De populariteit van Levensloop is hartverwarmend. “De cijfers van 2016 zijn ronduit overdonderend, Levensloop is een echte solidariteitsbeweging geworden in België,” vertelt Brecht Gunst, Nationaal coördinator Levensloop. “Maar de echte kracht van Levensloop schuilt ‘m in de sfeer en de steun en kracht die Vechters putten uit zo’n evenement.”

“Levensloop is het evenement van het jaar. Je komt er telkens mensen tegen die je begrijpen met een enkele blik. De steun die je daar als Vechter krijgt van familie, vrienden en kennissen, maar ook van de aanwezige vrijwilligers is onbetaalbaar. De emotionele rollercaster is immens. Je komt op elke Levensloop ook mensen tegen die je kent, want Levenslopers zoeken elkaar op. (...) Iedere kankerpatiënt, van welke afkomst deze ook is, kan zich thuis voelen op Levensloop. Het zijn de VIP’s ... - Agnes Put, Vechter sinds 2008

AMERIKAANS CONCEPT
In 2011 importeerde Stichting tegen Kanker het concept uit de Verenigde Staten, met een bescheiden drie Belgische evenementen. Op enkele jaren tijd is het een onstuitbare solidariteitsactie tegen kanker geworden, met 25 events door heel België. De solidariteit geeft Vechters een vaak broodnodige oppepper, en het ingezamelde geld gaat integraal naar de strijd tegen kanker.
“Dankzij Levensloop kan Stichting tegen Kanker nog meer investeren in de strijd tegen kanker. Onze prioriteit is en blijft onderzoek steunen, maar we helpen patiënten en naasten om de ziekte en haar weerslag zo goed mogelijk het hoofd te bieden en moedigen iedereen ook aan om gezond te leven door niet te roken, zonnebanken te vermijden enzovoort. We willen ook informeren: iedereen kan terecht bij Kankerinfo met alle vragen rond kanker of voor psychologische bijstand, via het gratis nummer 0800-15 802 en www.kanker.be/info. En bij al die initiatieven tegen de ziekte krijgen we onmisbare steun van Levensloop en iedereen die zich inzet voor Levensloop. Bedankt aan iedereen die zich inzet voor Levensloop en de strijd tegen kanker in het algemeen!” aldus Brecht Gunst.

Levensloop 2015. Een weekend voor de ‘Vechters’. Het was super! Het weer zat 100% mee, er was een grote opkomst en er werd een geweldig geldbedrag ingezameld maar bovenal, ‘wij’ werden rotverwend!
Het is een weekend om nooit te vergeten. Met kanker sta je op en ga je slapen. Ik probeer het een plaats te geven in mijn leven en de ene dag vlot dat beter dan de andere maar tijdens dit weekend scheen er veel licht in de duisternis. Onvergetelijk! De negatieve kanker bezorgde mij een positieve, emotionele ervaring. Levensloop 2015 zal altijd behoren tot één van de mooie momenten in mijn leven. Bedankt levensloopteam! - Monique Goossens, Vechter sinds 2011

WAT IS LEVENSLOOP?
Het is een feestelijk evenement voor alle leeftijden en draait helemaal rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker Met Levensloop is het de bedoeling om een hele gemeenschap 24u samen te brengen in de strijd tegen Kanker. Verenigingen, bedrijven, vrienden, etc. kunnen zich solidair tonen door een team te vormen om 24 uur in estafette te lopen of te wandelen, kanker slaapt namelijk ook nooit. Deze teams kunnen ook fondsenwervingsacties ondernemen of zich laten sponsoren. Levensloop is dus zeker geen competitie, maar een evenement waar solidariteit centraal staat.
Tijdens Levensloop staat solidariteit met de Vechters (patiënten of ex-patiënten) en hun familie en vrienden centraal. Zij zijn de vips op het evenement Het evenement wordt helemaal gedragen door vrijwilligers die patiënten en naasten een hart onder de riem willen steken. Meer op: Wat is Levensloop?.

“Levensloop is een evenement dat een leven verandert. Het is een combinatie van individuele noden die met anderen worden gedeeld, in een gezamenlijk streven kanker klein te krijgen. Levensloop is zo uniek omdat het zich op alle patiënten richt, ongeacht hun type van kanker, en dat het hele gemeenschappen achter één doel schaart. - Cindy Menache, Vechter sinds 2005

Hoofdpartner AXA Belgium heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan Levensloop. De inspanningen van het bedrijf beperken zich niet enkel tot financiële en logistieke steun: meer dan 300 werknemers, makelaars en bankagenten van het bedrijf waren aanwezig op de verschillende Levenslopen als vrijwilliger van AXA Hearts In Action. Ze toonden zich van hun beste kant en deden aan fundraising om dit initiatief een extra duw in de rug te geven. (Bron: Stichting tegen Kanker)


Levensloop in cijfers ...

Geen opmerkingen: