dinsdag 18 oktober 2016

Cocktails op de markt

Voor een échte caipirinha of een pisco qour moet je niet meer naar Zuid-Amerika. Die kan je voortaan ook drinken in de Latin Bar op de markt.

Carmen Ortega (45) en haar zoon Luis Ortega (29) zijn afkomstig uit Venezuela en openden in augustus een Zuid-Amerikaanse cocktailbar op de Markt. “Zoals het in België krioelt van de typische Belgische cafés, willen wij nu eens een typische Zuid-Amerikaanse cocktailbar tonen aan de mensen”, zegt Carmen vandaag in Het Laatste Nieuws. “Alle cocktails staan in het Spaans op de kaart beschreven. Van sex a la playa tot coco loco”, aldus zoon Luis. “Als de mensen iets niet begrijpen, moeten ze om uitleg vragen en zo creëren we net een uitwisseling van onze cultuur, wat uiteindelijk de bedoeling is.”

THEMA-AVONDEN
Naast de cocktails staat er maandelijks een thema-avond gepland met Zuid-Amerikaanse muziek. Op 29 oktober komt Marco Rodriguez uit Venezuela bijvoorbeeld optreden. En elke donderdag kosten alle cocktails 6 euro. “Het moet hier een echt feestje worden!”, roepen moeder en zoon in koor. (Bron: HLN)


Carmen Ortega met een cocktail in de hand. (Foto: Maria de la Cruz)

Geen opmerkingen: