donderdag 20 oktober 2016

Einde weg- en rioleringswerken Bouwelse Steenweg in zicht

De werken op Bouwelse Steenweg lopen stilaan ten einde. Voor het uitvoeren van de werkzaamheden beschikte de aannemer overeenkomstig het bestek over 120 werkdagen. Het gemeentebestuur laat weten dat de werken binnen de voorziene termijn kunnen voltooid worden. Al zijn ze uiteraard weersafhankelijk waardoor wijzigingen in de plannen steeds mogelijk zijn.

Na de aanleg van het fietspad en de watergreppel ziet de planning er als volgt uit:
Van 7 tot 18 november 2016 wordt de Bouwelse Steenweg afgesloten voor alle doorgaand verkeer. De aannemer gaat dan de ontbrekende stukken riolering in de baan aanleggen en de toplaag van het bestaande asfalt affrezen. Plaatselijk verkeer is wel toegelaten. De woningen blijven bereikbaar via Bouwelse Steenweg en/of Blokt. Het doorgaand verkeer richting Grobbendonk zal omgeleid worden via Molenstraat, Herentalse Steenweg en Herentals.
Er geldt dan ook een aangepaste busdienst: lijn 513 zal vanaf Herenthout Markt rijden naar de oprit van de E313 Herentals (oprit 21) en aan Herentals West (afrit 20) de E313 verlaten. De leerlingen die nu nog opstappen aan de haltes langs de Bouwelse Steenweg worden tijdens deze periode niet meer opgehaald en/of afgezet.
Op 14 en 15 november 2016 wordt Bouwelse Steenweg volledig afgesloten voor alle verkeer. Ook het plaatselijk verkeer is niet toegelaten. De aannemer gaat dan een nieuwe toplaag aanbrengen. Ook Blokt wordt volledig afgesloten.
Vanaf 19 november 2016 wordt op Bouwelse Steenweg het eenrichtingsverkeer terug ingevoerd en dit tot vrijdagavond 2 december 2016. Vanaf dan zal Bouwelse Steenweg in beide richtingen opengesteld worden.
Voor fietsers hebben deze werken geen gevolg. Zij kunnen steeds het fietspad blijven gebruiken.

Meer info >>> De Lijn: T 03-218 14 75 - Technische dienst: T 014-50 78 58

Geen opmerkingen: