donderdag 20 oktober 2016

Plantjesweekend

Met 290.460 verkochte azalea’s was de 22e editie van het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker weer een schot in de roos. De organisatie zamelde met de actie 2.033.220 euro in. Dat geld zal ze in verschillende steun- en zorginitiatieven voor kankerpatiënten investeren. Kom op tegen Kanker bedankt de vele plantjeskopers, maar tegelijk ook de duizenden actievoerders voor hun inzet.

Met een opbrengst van ruim 2 miljoen euro overtreft de inzamelactie het record van vorig jaar. Toen brachten actievoerders 288.875 azalea’s aan de man. Om dit resultaat te behalen vatten duizenden vrijwilligers van 311 plantjesploegen sinds vrijdag post aan winkels, op markten of in bedrijven. In totaal werden op 600 locaties verspreid over gans Vlaanderen azalea’s verkocht.
Frank Deboosere, campagneleider bij Kom op tegen Kanker: “Jaarlijks krijgen meer dan 38.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Ik heb dit weekend zelf mogen vaststellen hoe duizenden plantjeskopers en -verkopers mee een vuist tegen deze ziekte hebben gemaakt. Ik vond het bijzonder hartverwarmend. Jullie niet-aflatend enthousiasme bouwt bruggen die geen enkel kankermonster kan vernietigen.”

OPBRENGST INTEGRAAL NAAR STRIJD TEGEN KANKER
Ook Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker, reageert tevreden en benadrukt dat elke verkochte azalea ook écht een verschil maakt. “Iedere euro die we met de plantjesverkoop inzamelen, investeren we weloverwogen terug in onze strijd tegen kanker. Met het geld kunnen we onze Kankerlijn en de vele zorgvrijwilligers in meer dan 45 ziekenhuizen actief houden. Maar evengoed ondersteunen we er lotgenotengroepen mee of organiseren we activiteiten voor kinderen met kanker.”

HERENTHOUT
In Herenthout verkochten vrijwilligers tijdens het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker maar liefst 1.200 azalea-plantjes. Zo kon - inclusief giften - het bedrag van 8.428 euro overgemaakt worden aan de Vlaamse Liga tegen Kanker. Nogmaals veel dank aan iedereen!Plantjesweekend 2016

Geen opmerkingen: