maandag 27 februari 2017

Rode Kruis huldigt bloedgevers en cursisten

Rode Kruis Herenthout huldigde op vrijdag 3 februari zijn verdienstelijke bloedgevers. De vrijwilligersorganisatie reikte en passant de brevetten uit van de najaarscursus en stelde de recent aangekochte ziekenwagen voor.

Vorig jaar mocht het Rode Kruis in totaal 648 bloeddonoren verwelkomen tijdens de plaatselijke collectes. Daarbij 31 donoren die voor het eerst een gift deden. Per collecte resulteert dit gemiddeld in 162 donoren.
Op het huldigingsmoment dat plaatsvond in de gemeentelijke feestzaal werden alle donoren uitgenodigd die in 2016 uitkwamen op een uniek getal qua aantal giften van 25, 50, 75 of 100 donaties. Een overzichtje ... 100 donaties: Willy Verwimp; 75 donaties: Jan Bouwen, Kris Van Nuffel, John Vervoort, Wim Van Thielen, Willem Van Dael en Walter Van Dael; 50 donaties: Veerle Gonnissen, Anja Van Looy en Ronny Augustyns; 25 donaties: Suzanne Van Sant, Pascal Van Den Eynde, Elke Breugelmans, Peter De Meyer, Nadia Daneels, Marie Verborght, Yves Van Looy en Elke Van Den Branden.
De eerstvolgende bloedcollecte vindt plaats op dinsdag 14 maart 2017 in de Vrije Lagere School (Schoetersstraat 22). De andere data zijn: 30 mei, 5 september en 5 december.



NAJAARSCURSUS
Elk jaar organiseert Rode Kruis-Herenthout ook een combinatiecursus Eerste Hulp en Helper. Vorig jaar ging deze cursus door tijdens het najaar. 12 mensen zijn aan de cursus begonnen en 10 hebben uiteindelijk alle lessen gevolgd. Al deze 10 deelnemers aan het examen zijn hierbij ook geslaagd en werden uitgenodigd om hun brevet tijdens de receptie af te halen. De geslaagde cursisten zijn: Philippe Goris, Axel Hoefkens, Patrick Kellens, Jolien Onsea, Ellen Ooms, Katrien Peeters, Monique Van Houtven, Katrien Van Lierop, Pieter-Jan Van Lierop en Bieke Verstappen.



NIEUWE ZIEKENWAGEN
2016 was ook het jaar waarin het Rode Kruis van Herenthout zijn ziekenwagen, die 20 jaar dienst had, verving. Omdat het als kleine afdeling niet evident is om een splinternieuw voertuig aan te kopen, viel het oog op een tweedehands wagen. De Mercedes Sprinter die werd aangekocht is ondertussen ook helemaal ingericht conform de normen die geldig zijn binnen het dringend medisch circuit dat aangestuurd wordt via HC112.
Vanaf nu zal de Herenthoutse bevolking deze ziekenwagen geregeld in het straatbeeld zien opduiken. De aankoop werd mede gefinancierd via de jaarlijkse stickerverkoop van het Rode Kruis. (Bronnen: Het Nieuwsblad, nnieuws.be, HLN)

Geen opmerkingen: