donderdag 22 juni 2017

Einde Supermarkt Poelmans nabij

Over de toekomst van Supermarkt Poelmans wordt al maanden gespeculeerd. Feit is dat heel wat rekken en koelkasten gewoon leeg zijn, maar de uitbaters weigeren halsstarrig commentaar te geven.

Een en ander viel ook burgemeester Patrick Heremans (GBL) op toen hij er een paar dagen geleden ging shoppen. “Ik heb een paar personeelsleden aangesproken, mensen die er al jaren werken, met de vraag wat er aan de hand is. Het antwoord was dat ze het zelf niet weten”, zegt Heremans in Het Nieuwsblad. “Het is wel duidelijk dat de aankoop en het aanvullen van heel wat producten is stilgevallen. De toekomst van de supermarkt is al langer een gespreksonderwerp in Herenthout, maar dat de winkel op deze manier niet meer lang open kan blijven, is duidelijk.”

GEEN COMMENTAAR
Begin dit jaar doken de eerste berichten op dat het einde van Poelmans nabij zou zijn. “Op straat hoor je veel”, kreeg Het Nieuwsblad dinsdag aan de deur van het directielokaal van het warenhuis als antwoord. Vragen over de lege rekken en hoe het verder moet, werden afgeblokt. “Geen commentaar en verder aandringen heeft geen zin.”

APPARTEMENTEN OF MAGAZIJN?
Volgens Het Nieuwsblad onderhandelt Poelmans nog altijd over een overname van de winkel, een verhaal trouwens dat al een paar maanden meegaat. Ook het gerucht dat het warenhuis plaats zou maken voor appartementen komt vaak terug. “Ik vang die verhalen ook op, maar kan alleen zeggen dat er tot op de dag van vandaag op het gemeentehuis geen enkel plan, ontwerp of denkpiste in die zin is binnengekomen”, zegt burgemeester Heremans.
Volgens de allerlaatste berichten zou het warenhuis worden ingericht als magazijn. In Halle zou Happyland binnenkort namelijk een nieuwe vestiging openen. Het personeel van de supermarkt zou trouwens verkassen naar Happyland Herenthout.
‘Paroles, Paroles’ zongen Dalida en Alain Delon destijds. De lippen stijf op elkaar houden, werkt verhaaltjes inderdaad in de hand. En dus blijft het voorlopig wachten op duidelijkheid. Maar dat het personeel niet weet wat hen te wachten staat, lijkt ons alvast onmogelijk. Omerta is misschien een zwaar woord, maar toch ...


Foto: GVA/Het Nieuwsblad

Geen opmerkingen: