woensdag 28 juni 2017

Levensloopfakkel halfweg

De Levensloopfakkel was gisterenavond even in Herenthout. De fakkel was op weg van Vorselaar naar Nijlen en passeerde rond 18.30 de Markt in Herenthout. Vandaag neemt hij een dagje rust in Nijlen, om morgenavond aan te komen in Heist-op-den-Berg.

Dat de Fakkeltocht een emotionele gebeurtenis zou zijn, stond buiten kijf. De impact die het gegeven heeft op de lopers is best intens. Zo deed eergisteren Dirk uit Vorselaar mee, wiens vrouw vorig jaar op 54-jarige leeftijd overleed aan kanker. Onderweg pinkte Dirk meermaals een traan weg. En ook burgemeester Paul Verbeeck van Nijlen voelde zich aangesproken. Hij verloor zijn vader op 60-jarige leeftijd aan de ziekte met de grote K. Zelf is hij er 59 en dat deed hem toch wat.

AANDENKEN
Zowel lopers als burgemeesters hebben dan ook niets dan lof voor de organisatie van Levensloop. “Een prachtig initiatief!”, klinkt het overtuigend. Elke loper krijgt uit handen van een vechter een aandenken aan zijn of haar deelname aan de fakkeltocht. “Ik ga dit koesteren”, wist gisteren iemand uit Nijlen. “Dit is de belangrijkste trofee die ik ooit heb gewonnen.”

OLYMPISCHE FAKKEL
Maar de fakkeltocht had zo veel mooier kunnen zijn. Normaal had men immers de olympische fakkel van Tia Hellebaut, meter van Levensloop Tessenderlo, mogen gebruiken tijdens de overdrachtsmomenten. De afspraken met de olympische kampioen hoogspringen uit 2008 waren gemaakt maar de fakkel zou tijdens de laatste Limburgse editie van Levensloop gestolen zijn. Of kunnen onze Limburgse vrienden maar moeilijk afstand kunnen doen van de fakkel? Jammer!

AFTELLEN
Ondertussen is het aftellen naar Levensloop Neteland 2017 echt begonnen en is het programma bijna zo goed als rond. Net als bij de vorige editie zijn er niet alleen optredens, maar ook verwensessies voor de Vechters.
Momenteel zijn er al 74 Vechters ingeschreven en meer dan 900 deelnemers verdeeld over 28 teams. De teller van de ingezamelde fondsen nadert ondertussen het bedrag van 45.000 euro. Knap weeral, vooral als je weet dat Turnhout vorig weekend eindigde met 46.000 euro.

PROGRAMMA FAKKELTOCHT
Donderdag 29 juni – Overdracht van fakkel door gemeente Nijlen aan lopers: 15 uur // Vertrek stoet: 15.30 uur // Aankomst in Heist-op-den-Berg gevolgd door plechtige ontvangst: 16.30 uur
Etappe 4: Nijlen – Heist-op-den-Berg (15.7 km) // Kerkstraat, Bevelsesteenweg, Nijlensesteenweg, Beveldorp, Heikant, Itegemse steenweg, Kruiskensbaan, Bevelsesteenweg (Itegem), Hooiweg, Kerkstraat, Sint-Guibertusplein, Hallaarstraat, L. Carrestraat, Molenstraat (Hallaar), Bergstraat, Bergop, Kerkplein

Vrijdag 30 juni – Rustdag

Zaterdag 1 juli – Overdracht van fakkel door gemeente Heist-op-den-Berg aan lopers: 14.45 uur // Vertrek stoet: 15 uur (via Wiekevorst dorp) // Aankomst aan Processieweg in Herenthout: ± 16.30 uur // Vertrek van Processieweg naar Levensloop Neteland: 16.40 uur // Aankomst op Sportcentrum 't Kapelleke, vóór de start van de beginceremonie: 16.50 uur
Etappe 5: Heist-op-den-Berg – Herenthout (14 km) // Kerkplein, Voogdijstraat, Grotstraat, Leopoldlei (Hallaar), Broekstraat, Herentalse Steenweg, Wiekevorstse Steenweg, Pompoenstraat, L. Van Bouwelstraat, Wiekevorst Dorp, Herenthoutse Steenweg, Wiekevorstse Steenweg, Uilenberg, Itegemse Steenweg, Boeyendaal, Processieweg, Vlakke Velden, Bergense Steenweg, 't Kappelke

Zondag 2 juli – Overdracht fakkel aan Levensloop Lommel tijdens de slotceremonie van Levensloop Neteland op 't KapellekeGeen opmerkingen: