maandag 26 juni 2017

Vernieuwd Kapelleke voorgesteld

Over de verhuis van KFC Herenthout naar ’t Kapelleke is de voorbije jaren heel wat inkt gevloeid. Maar de gemeente heeft ook volop geïnvesteerd in accommodatie voor andere sporten. Zondagmiddag werd het vernieuwde en uitgebreide sportcentrum officieel aan het publiek voorgesteld.

Het sportcomplex langs de Bergense Steeweg werd uitgebreid met een Finse looppiste met LED-verlichting, twee beachvolleybalvelden, een officiële handboogschietstand, een bijkomend voetbalterrein en - niet onbelangrijk - 140 extra parkeerplaatsen. Later volgen nog een nieuw skatepark voor de jeugd en een nieuwe speeltuin voor de allerkleinsten.
Tussen de sporthal, Kapellekensboom en de Ristenstraat rees de voorbije maanden ook een nieuwe voetbalaccommodatie voor KFC Herenthout uit de grond. De genodigden konden tijdens een wandeling over de Finse piste al een blik werpen op de schitterende kantine. De officiële opening van het nieuwe voetbalcomplex is voorzien op vrijdag 14 juli.

EERSTE VECHTPARTIJ
Het vernieuwde Kapelleke heeft trouwens ook zijn eerste vechtpartij achter de rug. Hierbij raakte een persoon gewond.
Waarover de spelers van twee minivoetbalploegen ruzie kregen, is nog niet duidelijk. Wel gingen ze zaterdag na afloop van hun wedstrijd stevig op de vuist. Er werd geduwd, getrokken en er sneuvelden enkele glazen. Toen de agenten van Politiezone Neteland arriveerden, waren er al heel wat vechtersbazen vertrokken.


De nieuwe kantine van KFC Herenthout wordt op 14 juli geopend. (Foto: Peter Horemans)


Het bestuur van KFC in hun nieuwe dug-out.


Sportminnend Herenhout verkende zondag het vernieuwde sportcentrum met een fikse wandeling. (Foto: Marc Peeters)

Geen opmerkingen: