dinsdag 11 juli 2017

Huirtuit Feest!

Afgelopen zondag vierde Herenthout de Vlaamse Feestdag in de tuin van het GOC. Zo’n 55 volwassenen en 17 min-12-jarigen zakten af naar de tuin van het GOC voor een picknick. Ondervoorzitter Maxime De Ceulaer van de cultuurraad zag dat het goed was. Maar alles kan beter en daarom postte hij volgende tekst op Ge zaa van Huirtuit als ge ...


De brunch ter gelegenheid van Vlaanderen Feest van vandaag was, naast hard werken, ook weer genieten. Genieten van de prachtige klanken van Clique Acoustique (****), en dan vooral van het vader-dochter-duet van Jo en Louise Witvrouwen. Ik denk niet dat er op dat moment ook maar iemand was zonder ‘kiekevlees’.

Genieten van de stralende zon. Genieten van de glimlach op het gelaat van de Herenthoutenaren die zich voor dit feest hadden ingeschreven, of die zelf hun picknick meebrachten. Genieten van spontane hulp bij het opruimen van enkele enthousiastelingen. Genieten van het harde werk van helpende bestuursleden Jo en Eddy en van de lieve Okra-dames die van begin tot eind ‘hunne nestel ferm hebben afgedraaid’. Genieten van de Pret-camionette-vrijwilligers die met veel passie de jongsten in de weer hielden.

Toch geeft zo’n ochtend ook stof tot denken. Waarom bereikt ons evenement nog geen honderd brunchlustigen, is de eerste vraag die in het hoofd schiet.

Is de Vlaamse feestdag nog steeds te veel een pejoratief? Was de reclamecampagne nog niet uitgebreid genoeg (hoewel we hier na vorig jaar al stappen in hebben gezet)? Was het officiële gedeelte met speech van de burgemeester en Vlaamse Leeuw toch niet naar de zin van zij die vorige editie beweerden weg te zijn gebleven vanwege het gebrek hieraan? Vragen die we ons bij de evaluatie van dit evenement zeker zullen stellen.

En ook nog dit. Twee verkozenen van de Herenthoutse gemeenteraad vonden vandaag hun weg naar Ter Voncke. Twee. Graag wil ik hierbij onze lokale politici oproepen om in 2019 ook naar ons gezellige festijn te komen. 2019, jawel, want uiteraard zullen onze aspirant-verkozenen in het verkiezingsjaar 2018 SAMEN, als een Eenheid, in de Belangen van de Gemeente een Nieuwe Vlaamse Alliantie vormen naar aanleiding van de Complexe, Democratische Verkiezingen. Zij zullen dan naar alle waarschijnlijkheid massaal afzakken naar ons fijne feest. De hoop is gevestigd op 2019. Ik ben benieuwd. Tot dan!

Maxime De Ceulaer
Ondervoorzitter Culturele Raad Herenthout

Setlist Clique Acoustique >>> 1. Calm After the Storm // 2. The A-Team // 3. Sound of Silence // 4. True Colors // 5. You Are the Reason // 6. Hoe Lang // 7. Zeester Met Koffie // 8. Niets of Niemand // 9. Eye of the Storm // 10. Little Moon Rises // 11. Weather With You // 12. Piano Man // 13. Blauw // 14. If I Needed You // 15. Amalfi // 16. Sacrifice // 17. Een Ster // 18. Jimmy // 19. Just the Way You Are // 20. Everything // 21. A Black Horse and the Cherry Tree // 22. Uptown Girl/Video Killed the Radiostar

Geen opmerkingen: