maandag 3 september 2018

KFC buigt achterstand om

Na een desastreuze voorbereiding heeft Herenthout tegen een zwak Netezonen gedaan wat het moest doen. De ploeg van T1 Bart Michiels won verdiend met 3-2.

Herenthout kijkt in het eerste halfuur al wel tegen een achterstand aan na een ongelukkige owngoal van Michiel Snijers. Bovendien incasseert diezelfde Snijers in minuut 25 een rode kaart voor een trekfout. Een te zwaar verdict vindt zowat iedereen, maar het is niet anders. De thuisploeg moet nog ruim een uur met tien verder, maar houdt mooi stand met een 0-1 ruststand als resultaat.
Na 5 minuten in de tweede helft trapt kapitein Niels Le Blon een vrije trap van Janssens ‘volle petrol’ in doel: 1-1. De thuisploeg knokt zich terug in de wedstrijd en het vertrouwen groeit. Een kwartiertje verder is het Yassine Zoubeir die met een fraai afstandsschot de bezoekende doelman weet te verschalken. Yannick Janssens mist even later nog een strafschop en trapt de rebound vervolgens onbegrijpelijk over, maar Lode Holemans zorgt met een rake kopbal voor een definitieve kloof. Morren mildert nog van op de stip, maar Netezonen blijft gelukkig steken op 3-2.
Ondanks het feit dat het niet echt een hoogstaande wedstrijd was, is deze eerste driepunter toch een opsteker voor de ploeg, T1 Bart Michiels, T2 Gunther Bluys en keeperstrainer Carl Engelen.

Opstelling: Jarne Le Blon, Pieter Liétar, Arno Van Heuckelom, Michiel Snijers, Lode Holemans, Yassine Zoubeir (Ossama Madah), Yannick Janssens (Stef Van Dael), Roel Lenaerts, Mohcine El Harouat (Jari Van de Sande), Yves Van den Bosch en Niels Le Blon.

Doelpunten: 22’ Snijers (ed) 0-1, 51’ Niels Le Blon 1-1, 75’ Zoubeir 2-1, 81’ Holemans 3-1, 85’ Morren (strafschop) 3-2.

LVL
Ook de ploegen in het amateurvoetbal van de LVL-afdeling zijn dit weekend aan hun competitie begonnen.

FC Valvecke B - SK Diamant 4-1
FC Sportief - KFC Diamantschijf B 4-7 (Keven Engels stond vijf keer aan het kanon!)