woensdag 28 november 2007

Sper de kerst

Ook wij kunnen de actie van Peeters & Pichal alleen maar toejuichen. Geen kerstgedoe voordat die kerel met z’n mijter is gepasseerd! Wij zijn er bovendien ook voorstander van om de Sint niet eerder dan van 5 op 6 december te laten langskomen. “Dan hebben ze een heel weekend om te spelen” vinden wij een flauwe uitvlucht om de goedheiligman reeds op 1 december een bezoekje te laten brengen.
Maar laten we het nog even doorbomen over dat kerstgedoe. Gemeentebestuur en middenstand in Herenthout hebben afgesproken dat het bestuur een inspanning gaat leveren om tijdens de eindejaarsperiode sfeervolle kerstverlichting aan te brengen boven de straten. Naar verluidt is er al geld gereserveerd om de aankoop van kabels en lichtsnoeren te bekostigen. Zij die de verkiezingen hebben gevolgd weten dat de uitbreiding van gemeentelijke ondersteuning bij het verfraaien van de winkelstraten (o.a. kerstverlichting) één van de programmapunten was van Eenheid.
Vraag is echter of dit écht nodig is. Als je deze dagen Lier binnenrijdt, word je door middel van kerstverlichting welkom geheten. Zijn we dan enkel welkom met de kerstdagen, wanneer we onze zuurverdiende centen komen uitgeven? In De Morgen konden we onlangs lezen dat de Brusselse regering dit jaar 300.000 euro vrijmaakt voor kerstverlichting in de Brusselse handelscentra. Beseft men wel hoeveel kansarmen en daklozen men met dat geld een echte kerst kan geven?
Daarom dus ‘Sper de kerst’. Annemie Peeters en Sven Pichal breiden hun stickeractie ‘In godsnaam: geen kerstgedoe voor 15 december!’ trouwens uit. Samen met zanger Axl Peleman hebben de twee Radio 1-presentatoren het kerstlied ‘Sper De Kerst’ ingezongen. Het nummer gaat over de ongelijke strijd tussen Sinterklaas en de Kerstman en is gebaseerd op de melodie van de hit ‘Shut Your Eyes’ van Snow Patrol.
Peleman, Peeters en Pichal hebben hun kerstact ook op eBay gezet. De hoogste bieder krijgt het gelegenheidstrio De Sneeuwpatrouille op bezoek op zijn of haar kerstfeestje. Bieden kan hier tot 7 december. De opbrengst gaat integraal naar de actie ‘Music For Life’ van Studio Brussel.



Geen opmerkingen: