dinsdag 29 januari 2008

Bedienden Delta Lloyd ‘vergeten’ kluizen bij verhuis

De rechter moet beslissen wie recht heeft op de kasbons die het Herenthoutse filiaal van de bank Delta Lloyd heeft ‘vergeten’ bij een verhuis. Eén en ander was gisteren te zien in het VTM-nieuws en staat vandaag te lezen in Het Laatste Nieuws en Gazet van Antwerpen.
Het lijkt wel het scenario van een of ander idioot programma op een commercieel radio- of tv-station: de nieuwe eigenaars van een woning op de Markt troffen bij de opkuis van hun verse woonst een paar ongeopende kluizen aan. De buit mag aanzienlijk genoemd worden: het gaat naar verluidt om minstens 100.000 euro aan kasbons.
Benadeelde is een hoogbejaarde man die eigenlijk vergeten was dat zijn inmiddels overleden vrouw in 2002 de kasbons had aangekocht. De kinderen van de man ontdekten vorig jaar bij toeval dat hun vader de kasbons kon innen. Ze schakelden een privédetective in die op zijn beurt ontdekte dat de kasbons nog in het filiaal van Delta Lloyd in Herenthout moesten zijn.
Alleen was het kantoor ondertussen verhuisd en werden de achtergebleven kluizen ‘gekraakt’ door de nieuwe eigenaars. Hun stelling is dat zij het pand opkochten met alles erop en eraan, dus inclusief de ongeopende kluizen. Zij probeerden de kasbons ook al te innen, zonder resultaat echter want ze waren geblokkeerd. Al bij al niet mooi van die nieuwe eigenaars, die overigens de pers niet te woord wilden staan.
Ook de bedienden van Delta Lloyd die destijds voor de verhuis instonden, houden de lippen op elkaar. “Een menselijke fout is nooit uitgesloten”, aldus Jef Vandenbergh van Delta Lloyd. “Er is blijkbaar iets fout gelopen. Daarom zijn we intern een onderzoek gestart.” Hopelijk vallen er nog niet meer lijken uit de kast.
Ronny van café De Kluis zal het allemaal worst wezen. Hij kreeg gisteren in het beeldverslag op de VTM secondenlang gratis reclame. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Geen opmerkingen: