zaterdag 8 oktober 2011

Herenthout mag beroep doen op rampenfonds

De hevige regenval van 18 augustus, toen een dramatische storm over de weide van Pukkelpop trok, is erkend als ramp. Dat besliste de ministerraad. Ook zes gemeenten in onze regio werden op de dag van Pukkelpop getroffen door het noodweer en komen in aanmerking voor een vergoeding door het rampenfonds. Het gaat om Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Olen en Retie.

Voor de schade op het Pukkelpopterrein wordt in eerste instantie gedacht aan podia, festivaltenten, eettentjes, lichttorens en andere materiële infrastructuur. Omdat er een franchise van 250euro geldt, zullen de meeste gewone festivalgangers geen aanspraak kunnen maken op een schadevergoeding.
“Het rampenfonds is bedoeld voor grote, directe materiële schade bij rampen, zoals wateroverlast of stormschade”, zegt minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) vandaag in Het Nieuwsblad. “Ook landbouwers kunnen daarom een beroep doen op het fonds bij schade aan hun gewassen of boomgaarden. Zo vermijden we dat zij na een weerkundige ramp ook nog eens een financiële ramp te verwerken krijgen.” Na publicatie in het Staatsblad hebben de slachtoffers nog drie maanden de tijd om een dossier in te dienen.

Geen opmerkingen: