zaterdag 27 mei 2017

Clamotte start onder stralende hemel

Onder een zalige zomerse avondzon ging gisteren de 21e editie van Clamotte Rock van start. Captain Kaiser mocht de spits afbijten. Later volgden nog Stone Piler, The Wolf Banes en De Mens.

Een ding is zeker: de 21e editie van Clamotte Rock belooft een van de warmste ooit te worden, met temperaturen die vlot boven de 30 graden klimmen. De organisatie heeft zich echter goed voorbereid op de hitte. “Er is heel wat extra water voorzien”, zegt medeorganisator Sander Ooms vandaag in Het Laatste Nieuws. “Naast extra drinkwater hebben we een nevelgordijn voorzien waarmee de bezoekers een lichte douche kunnen pakken en zullen er mensen met sproeibussen op de festivalweide aanwezig zijn om voor verkwikking te zorgen. Bovendien is de ploeg van het Rode Kruis uitgebreid: er zijn meer medewerkers, er is meer zonnebrandolie en in de tenten zijn er meer donkere ruimten om wat af te koelen. Ook op de festivalweide zelf zijn er twee shelters geplaatst zodat de bezoekers in de schaduw kunnen zitten.”

RECORD
Chamotte Rock zal dit jaar trouwens kunnen rekenen op een recordaantal bezoekers. “Er zijn al 3.000 voorverkoopkaarten de deur uit en uit goede ervaring weten we dat er aan de kassa nog heel wat tickets verkocht worden. Daarmee zullen we ruimschoots beter doen dan de 4.000 bezoekers van vorig jaar”, aldus een hoopvolle Ooms.
Nog volgens de organisatie zagen en hoorden gisteren alvast zo’n 1.200 muziekliefhebbers dat het goed was. De ordediensten hielden het bij 1.100 man. Vandaag maken onder andere Freddy Melculy, Guy Swinnen, Dog Eat Dog, Compact Disk Dummies en Eva De Roo het mooie weer.

Setlist De Mens >>> 1. Maandag // 2. Jeroen Brouwers (Schrijft een Boek) // 3. Dit Lawaai // 4. Man in het Blauw/Lukt Het? // 5. Dit Is Mijn Huis // 6. Vier Akkoorden // 7. Sex Verandert Alles // 8. Lachen en Mooi Zijn // 9. Angst // 10. Patti Blues // 11. Nooit Genoeg // 12. Bijna // 13. Kamer In Amsterdam // 14. Zonder Verlangen // 15. Irene /// 16. Nooit Genoeg Van Jou // 17. En In Gent // 18. Ergens Onderweg

Geen opmerkingen: