donderdag 8 juni 2017

Nieuw stadion voor KFC

Vanaf volgend seizoen speelt voetbalclub KFC Herenthout in een gloednieuw stadion. De club heeft een nieuw onderkomen gevonden naast sportcentrum ’t Kapelleke aan de Bergense Steenweg.

Begin deze week is al een eerste stap richting verhuis gezet. Van de verouderde accommodatie aan de Cardijnlaan ligt al een flink stuk tegen de grond. Na exact vijftig jaar heeft de club afscheid genomen van het stadion. “Een verhuis is broodnodig”, weet clubvoorzitter Jan Willems in Het Laatste Nieuws. “Het oude stadion was helemaal versleten. Ook qua locatie was het niet ideaal, want het was in een woonzone gelegen. Al sinds 2010 waren er plannen voor een nieuw stadion, maar doordat het dossier zo aansleepte is het er niet eerder van gekomen.”

NOSTALGIE
Ondertussen zijn enkel de reclamepanelen nog stille getuige van de geschiedenis van KFC Herenthout. Het vooruitzicht van de definitieve verhuis is mooi, maar het hart van terreinverantwoordelijke Jos Mans bloedt toch een beetje. “Het doet wel iets, als ge hier zoveel jaren gewerkt hebt en alles gedaan hebt om die plein goed te krijgen”, mijmert Jos op RTV. “En ze lag ook altijd heel goed. 'Een van de beste pleinen van de provincie!' Dat zeiden alle voetballers. Maar ja, ’t is minder nu, hé? Maar ginderachter wordt het ook heel mooi!”

KUNSTGRAS
Gelukkig biedt de nieuwe ligging van KFC Herenthout heel wat voordelen. Jan Willems: “Aangezien we nu naast sportcentrum ’t Kapelleke gelegen zijn, worden alle sportactiviteiten gebundeld op één locatie. Bovendien komen er naast de twee voetbalterreinen van het sportcentrum zelf nog eens twee velden en een kunstgrasveld voor de jeugd bij. In het nieuwe stadion is er ook veel meer plek voor supporters. Er is een overdekte staantribune voor ongeveer 460 fans. In de nieuwe kantine kunnen nog eens een driehonderd supporters de wedstrijd volgen, alsook naast het veld zelf.”

PRIJSKAARTJE
Het nieuwe gebouw bevat naast de kantine ook nog kleedkamers en vergaderlokalen. Aan het nieuwe complex hangt ook een flink prijskaartje vast. In totaal bedraagt de kostprijs 830.000 euro. De club gaat hiervoor een renteloze lening aan bij de gemeente. De terreinen en de parking zijn eigendom van de gemeente, maar worden voor 45 jaar in erfpacht aan de club gegeven.
Midden juli, wanneer het voetbalseizoen weer van start gaat, moet alles klaar zijn. Op 14 juli volgt een officiële opening met receptie waarop het gemeentebestuur, sponsors en inwoners worden uitgenodigd. (Bronnen: HLN en RTV)


De tribunes zijn ondertussen weggehaald ...


... de kantine volgt deze zomer ...


Het enige relikwie dat de verhuis zal overleven: dé poort.

Geen opmerkingen: