dinsdag 3 oktober 2017

RIP Tom Petty

De Amerikaanse rockmuzikant Tom Petty (66) is overleden na een hartstilstand. In de loop van zijn carrière verkocht de man meer dan 80 miljoen platen.

Petty, afkomstig uit Florida, is vooral bekend als de frontman van The Heartbreakers. De band bracht in 1976 een eerste plaat uit. De grote doorbraak volgde eind 1979 met het derde album ‘Damn the Torpedoes’ en de hit ‘Refugee’. Later volgden nog ‘Don’t Come Around Here No More’ en - wellicht hun grootste hit - ‘Learning to Fly’.
Naast zijn samenwerking met The Heartbreakers maakte Petty ook solowerk en was hij onder meer lid van de gelegenheidsband Travelling Wilburys. In die supergroep speelde hij naast Bob Dylan, Roy Orbison, Jeff Lynne en George Harrison. Een van hun bekendste nummers is ‘Handle with care’. Petty’s bekendste soloplaat is ‘Full Moon Fever’ uit 1989, met daarop de hits ‘I Won’t Back Down’ en ‘Free fallin’’.




Met het overlijden van Tom Petty a.k.a. Charlie T. Wilbury Jr. blijven nu enkel nog Otis (Jeff Lynne) en Lucky Wilbury (Bob Dylan) over. Nelson (George Harrison) en Lefty Wilbury (Roy Orbison) wisselden al eerder het tijdelijke met het eeuwige ...

Geen opmerkingen: