dinsdag 17 april 2018

Voetbalclub KFC Herenthout krijgt doorgeeflening

KFC Herenthout krijgt van het gemeentebestuur dan toch een doorgeeflening om uit de financiële problemen te geraken. Een urenlang pleidooi van de oppositie om de clubaccommodatie over te nemen, viel maandag tijdens de gemeenteraad in dovemansoren. “Tegen dit bestuur met oogkleppen op haalt argumenteren niets uit”, foetert raadslid Stijn Raeymaekers (Eenheid) vandaag in Gazet Van Antwerpen.

Raeymaekers snapt er niks meer van. “Dit is pure kafka: een gemeente die (als verhuurder) nog eens extra 150.000 euro leent aan de voetbalclub om o.a. de huur te kunnen betalen die dezelfde club al twee jaar achter staat bij de gemeente zelf?!?”
Volgens gemeenteraadsvoorzitter Ann Willems (GBL) is de doorgeeflening de beste oplossing, ondanks het feit dat er geen duidelijke financiële garanties zijn dat het niet opnieuw misloopt. De maandelijkse afbetalingen door KFC Herenthout zullen hierdoor de eerste 20 jaar zo’n 2.000 euro bedragen. De volgende 20 jaar zou dat bedrag zakken naar 1.350 euro.

PRULLEMAND
Het voorstel van de oppositie waarbij de gemeente het gebouw overneemt en doorverhuurt aan de club, werd linea recta naar de prullenmand verwezen. “Nochtans zijn alle financiële risico’s voor de gemeente weg”, meent Raeymaekers. Bovendien worden, dankzij die huur, dan alle kosten terugbetaald met de huurgelden. De maandelijkse last voor de club is zelfs lager dan wat ze in jullie voorstel zal moeten betalen. Beter een draaglijk huurakkoord dan een onrealistisch afbetalingsplan dat de club nú al in nesten werkt.”

STADION IN EIGEN BEHEER
Volgens Raeymaekers biedt de overnamepiste ook mogelijkheden voor andere (sport)verenigingen om ook gebruik te kunnen maken van de infrastructuur. Al is het als club natuurlijk veel beter om je stadion in eigen beheer te hebben. Dat weet ook Marc Coucke, de nieuwe baas van Anderlecht. “Het is goedkoper, de indirecte kosten zijn lager en er zijn extra inkomsten voor de eigenaar”, zei Coucke onmiddellijk na zijn aanstelling als voorzitter van Anderlecht.
Burgemeester Patrick Heremans (GBL) en schepen van sport Herman Dom (GBL) herhaalden maandag dat zij niets afwisten van de financiële problemen van KFC. “De club heeft dit gewoon maandenlang voor de gemeente verborgen gehouden, en dat is bijzonder jammer ...”

ONDERTUSSEN OP HET VELD
Gelukkig wordt er ook gevoetbald achter ’t Kapelleke. Herenthout A had zondag veertig minuten lang uitzicht op een driepunter, na een doelpunt van Jens Bierinckx op het halfuur. KFC verkwanselde die voorsprong halfweg de tweede helft op goed 10 minuten tijd. Uitslag: 1-3. De degradatie naar derde provinciale is nu onafwendbaar. Supporters van het eerste uur zijn het er echter over eens: uit deze spelersgroep had T1 Bart Michiels meer kunnen én moeten halen ...
De B-ploeg behaalde zaterdag thuis tegen de zelfverklaarde kampioenenploeg van Wiekevorst een verdienstelijk scoreloos gelijkspel. “Maar het had net zo goed 2-2 of 3-3 kunnen zijn”, aldus trainer Ronny Van de Sande. Na de wedstrijd werd afgevaardigde Domien Lemmens door de spelersgroep getrakteerd op een spetterend verjaardagsfeestje. Meteen ook zijn afscheid, want door het wegvallen van de B-ploeg houdt ook het verhaal van Domien als délégué bij KFC op ...

LIEFHEBBERS VOETBAL LIGA
1ste afdeling
De Keyzer United - FC Fiat 2-2
FC Valvecke - SK De Rotonde 3-5

3de afdeling
FC Silverbacks - FC Fortuna 3-1
RS Corsica - FC Lindau 5-1
FC Vervoort - FC ’t Hutteke 10-1

4de afdeling
De B-ploeg van de Schijf is kampioen! Op een totaal van 23 wedstrijden werd 21 keer gewonnen, één keer gelijk gespeeld en één keer verloren. De Schijf scoorde in totaal 144 keer en kreeg 31 tegendoelpunten binnen.
FC La Folie - B FC Fiat B 0-5
FC Valvecke B - SK De Rotonde B 3-0
SK Diamant B - KFC Diamantschijf B 3-3

Geen opmerkingen: