dinsdag 1 mei 2018

KFC sluit seizoen af met overwinning

De eerste ploeg van KFC Herenthout heeft het seizoen in schoonheid afgesloten. Op de laatste speeldag gingen de jongens van trainer Bart Michiels met 1-4 winnen op het veld van Oud-Turnhout, de laatste in klassering. Herenthout B ging dan weer met 3-0 onderuit op Blauwvoet Oevel. De U17 van Joppe Van der Weehe en Jan Van Regenmortel behaalde de kampioenstitel in de gewestelijke reeks L (niv. 1/2).

KSV OUD-TURNHOUT - KFC HERENTHOUT A 1-4
In de aanvangsfase toonde Turnhout zich drie keer gevaarlijk, terwijl Herenthout één keer dreigde. Na de openingsgoal van Marijnissen trokken de bezoekers meer in de aanval, maar de gelijkmaker viel pas na de rust. Herenthout ging door op dat elan, maar ook Oud-Turnhout kwam meermaals gevaarlijk opzetten. De thuisploeg kende pech in de afwerking, terwijl er aan de overzijde wél vlot werd gescoord. (doelpunten: 34’ Marijnissen 1-0, 50’ Jens Beirinckx 1-1, 52’ Yannick Janssens 1-2, 70’ Jari Van De Sande 1-3, 78’ Lode Holemans 1-4)

K. BLAUWVOET OEVEL - KFC HERENTHOUT B 3-0
Historisch, zo kon je wedstrijd van Herenthout B wel noemen. Immers: het was niet alleen de allerlaatste wedstrijd van de B-ploeg, er stond met Wim Bruynickx bovendien een 50-jarige goalie in doel. En onze halve eeuweling speelde een meer dan verdienstelijke wedstrijd.
Maar jammer genoeg kon die historische wedstrijd van de B niet zonder puntenverlies worden afgesloten en daar had scheids Verluyten wel een hand in. Tot tweemaal toe weigerde hij een penalty te fluiten voor KFC na overduidelijk handspel in de zestien. Tot overmaat van ramp moest KFC 50 minuten verder met tien man, na een tweede (lichte) gele kaart voor Lucas Van Kerckhoven. De daaropvolgende vrije trap dwarrelde ongelukkig in doel: 1-0 voor de thuisploeg.
Bereid hun vel duur te verkopen, kwamen de jongens van Ronny van de Sande en Dave Troonbeeckx gemotiveerd uit de kleedkamer. Met zijn tienen ontpopten ze zich zelfs tot de betere ploeg. Herenthout dicteerde 20 minuten lang de wet en een doelpunt hing in de lucht, maar voor de tweede keer bestrafte de scheids een overduidelijke handsbal niet met een strafschop. Uiteindelijk kwam er nog een overdreven 3-0 op het scorebord.
Na de wedstrijd kwam het besef dat het definitief over is. Enkele spelers zaten met tranen in de ogen voor zich uit te staren in de kleedkamer. Ze hadden het graag anders gezien, maar zoals we vorige week al schreven, dreigt door het afschaffen van de B-ploeg een exodus. Toch wensen ook wij KFC volgend seizoen een nieuwe start, onvoorwaardelijke steun van de supporters, een financiële gezondheid en -laatst maar niet onbelangrijk- heel veel spelplezier toe! (doelpunten: 40’ Van den Brande 1-0, 68’ Verrezen 2-0, 86’ Hannes 3-0)

Terug Achter ’t Kapelleke verbroederden de A en de B in de kantine van KFC.

De U17 behaalde na een 2-2 gelijkspel tegen Westerlo de titel. Proficiat!